Колкото повече се приближаваме към лятото, толкова по-богата става музикалната

...
Колкото повече се приближаваме към лятото, толкова по-богата става музикалната
Коментари Харесай

6-те музикални събития на май

Колкото повече се приближаваме към лятото, толкоз по-богата става музикалната стратегия в страната ни. Това е първият от доста месеци насам, който дава старт и на някои концерти навън. Селекцията ни от шест музикални събития включва както класическа музика, по този начин и малко хип хоп от остарялата школа. И за лукс - малко пост пънк. Едно е обезпечено - през май няма да скучаем.

ONYX
Къде: Kapana Fest, Пловдив Кога: 10 май Кои: ONYX се образуват през 1988 година в състав Fredro Starr, Sticky Fingaz, SonSee и починалият Big DS. Тези момчетата не трансформират разпоредбите - те ги разрушават на пух и прахуляк. Огромен мотор в шоубизнеса, ONYX дават рамо в кариерата на такива имена от международната сцена като DMX и 50 Cent, а взаимната им работа с Biohazard пeчели всеобщото самопризнание на почитателите и утвърждава групата като един от най-успешните музикални планове в златната епоха на MTV.

Колко: 50 лева на bilet.bg Защо:  31 години и голям брой ъндърграунд класики по-късно няма нищо по-живо и зарибяващо от плувнали в пот почитатели, раздаващи се до дъно на лайв осъществяванията на ONYX, които в този момент са в състав Fredro Starr и Sticky Fingaz. Някои имат достойнството безусловно да носят любимците си на ръце след коронен скок в публиката на Sticky след " Throw Ya Gunz ". Последният албум на ONYX e от 2023 година и носи името Blood on da X, като и с него момчетата не престават да затвърждават понятието " хардкор " в хип хопa.
Йонас Кауфман
Къде: НДК, София Кога: 12 май Кой:  Роден в Мюнхен през 1969 година, Йонас Кауфман приключва вокалното си обучение във Висшето учебно заведение за музика и спектакъл в родия си град, като дружно с това посещава майсторски класове при Ханс Хотер, Джеймс Кинг и Йозеф Метерних. През първите си години на сцената на Държавния спектакъл в Саарбрюкен той продължава образованието си при Михаел Роудс в Трир. Сред най-значимите му функции са Дон Хосе, Вертер, Дон Карлос, Отело, Андреа Шение, Маурицио, Лоенгрин, Парсифал и Флорестан.

Колко: От 80 до 200 лв. на eventim.bg Защо:  Обявен за " най-великия тенор в света " от английския вестник The Telegraph, Йонас Кауфман е извършил над 70 функции във водещите оперни театри в света. New York Times го разказва като актьор с " ясни високи тонове, комбиниране на неустрашимост и деликатност в пеенето " и прави оценка " изтънченото му музициране ". Знаменитият тенор ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК на 12 май под палката на Йохен Ридер, с цел да показа емблематични арии от своя репертоар.
Lord of the Dance
Къде: Дворец на Културата и спорта, Варна Кога: 19 май Кои:  В спектаклите на Lord of the Dance вземат участие 40 от най-забележителните млади реализатори в света, режисирани от емблематичния Майкъл Флетли. Шоуто е с прелестни нови костюми и хореография, с авангардно осветяване и специфични резултати, и със особено написана музика от композитора Жерар Фахи.

Колко: От 50 до 100 лв. на ticketstation.bg Защо:  Едно от най-великите танцови шоу програми в света, Lord of the Dance започва новото си източноевропейско турне тази година от България с две дати в София на 17 и 18 май, и една във Варна на 19 май. Бляскавото шоу на невероятните танцьори е отдадено на 25-ата годишнина от основаването на истинския театър на Майкъл Флетли, а този път ще зарадва феновете с някои нови детайли и герои на сцената.
Whispering Sons
Къде: Club Stroeja, София Кога: 21 май Кои:  През последните години Whispering Sons непрекъснато прескачат границите на музикалните си благоприятни условия. Докато дебютният им албум от 2018 година Image бе сценичен и широкообхватен, то вторият им Several Others от 2021 година се концентрира повече върху тяхната най-голяма мощ - същински неподправена активност. The Great Calm, който излезе през февруари, също носи в ядрото си скъпата сила на бандата и непостижимото забавление на битието, само че със своите мрачни нюанси. 

Колко: 33 лв. на ticketstation.bg Защо:  Мистериозен и впечатляващ пробен пост пънк - това ще ни нашепват момчетата от Брюксел, когато за първи път ще свирят в София. Динамичните инструментали, които допълват дълбокия глас на вокалиста Фене Купенс, ще оставят слушателите неспокойни и разчувствани, което е особено за музиката на Whispering Sons още от техните първи части през 2013 година Необикновената сила по време на осъществяванията им онлайн е запазената марка на белгийците, която ще показват и у нас.
Джонатан Рой
Къде: City Stage, София Кога: 29 май Кой: Джонатан Рой  е канадски актьор, чието музикално странствуване е белязано от неотклонен блян към достоверност и откровеност. От дебютния си албум през 2009 година до последния Life Distortions, Джонатан поредно се развива, оставайки правилен на неповторимото си звучене. С над 90 милиона стрийминга в YouTube и предана база от почитатели, Джонатан продължава да уголемява границите на музикалната промишленост.

Колко:  66 лева на ticketstation.bg Защо:  Джонатан Рой ,  който международните медии неслучайно назовават " канадският Ед Шийрън " (но много по-секси) ще изнесе своя първи концерт у нас. Той е част от европейското му турне за представянето на неговия нов албум Life Distortions, а Рой дава обещание незабравима вечер на същинско, неподправено артистично изкуство. Както той самият споделя: " Чувствам се като котка от остарялата школа, която основава тази странна поп различна музика, само че това ми харесва. "  Кори Тейлър с първи независим концерт у нас
Кори Тейлър с първи независим концерт у нас

Слушаме го онлайн на 30 май в Арена София

Кори Тейлър
Къде: Колодрум Арена, София Кога: 30 май Кой: Кори Тейлър е част от актуалната просвета по толкоз доста способи - като част от мултиплатинените Slipknot, като притежател на премия Грами, като вокалист и на платинената рок мощ Stone Sour, като създател на бестселъри на New York Times и още. Тейлър е и артист с безчет кино и телевизионни участия, влияе с гласа си на генерации почитатели и събира милиони фенове по целия свят.

Колко: 110 лв. на ticketstation.bg Защо:  По всичко наподобява, че фронтменът на Slipknot и Stone Sour няма време да скучае, макар уговорките си с двете групи, музикантът откри време да запише и втори солов албум през 2022 година Дискът включва селекция от особено подбрани кавъри, както и акустични версии на песни от дебютния соло албум на Кори CMFT, който излезе през октомври 2020 година. Ако се питаме какво значи CMFT, това е акроним на " Corey Mother Fucking Tayler ". В CMF2 Тейлър пее, свири на соло и темп китара, пиано и мандолина. A на 30 май и България ще може да чуе по какъв начин звучат песните от него онлайн, както, несъмнено, и песни от творчеството на бандите, в които Тейлър се подвизава като вокалист.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР