Ако търсите любовта от дълго време, но не успявате да

...
Ако търсите любовта от дълго време, но не успявате да
Коментари Харесай

Грешките в любовта, които неуверените хора правят

Ако търсите любовта отдавна, само че не успявате да я намерите, може би е време да погледнете във вътрешността към себе си.
Вместо да обвинявате ориста или събитията, несъответствуващите сътрудници, които срещате или ретроградния Меркурий, замислете се дали вие самите не грешите някъде.
Едно от най-трудните неща в любовта е да погледнеш към себе си, да осъзнаеш грешките си и неправилните си настройки, и чак тогава да схванеш, че може би казусът е не другаде, а в самия теб.
Понякога личната ни нерешителност може да се окаже основната причина да не съумяваме да намерим същинската обич. Несигурността в себе си и личните качества може да се окаже по-голяма спънка, в сравнение с допускате.
Кои са грешките в любовта, които пречат на неуверените хора да я срещнат?

Търсите утвърждение, вместо да си го давате сами 
Неуверените хора имат потребност от непрекъснато валидиране от страна на другите. Те търсят утвърждение, похвали, похвали, самопризнание. Ако се постараете да повишите самочувствието си, утвърждението и валидацията от другите въобще няма да са ви нужни. Ще знаете, че струвате повече, че заслужавате повече, ще повишите самочувствието си. Именно тогава ще съумеете и да привлечете към себе си освен погледите, само че и любовта, почитание, същинското утвърждение на близките без това да е ваша самоцел.

Концентрирате се върху личните си страсти
Неуверените хора имат навика да се вглеждат прекомерно доста във вътрешния си свят. Това им пречи да видят същински хората към себе си. Вместо да мислят единствено за страстите и личните си усеща, е значимо да се научат да одобряват другите с всичките им недостатъци. Именно търсенето на съвършения сътрудник стопира неуверените хора да се впуснат в връзки с хора, които считат за недотам съвършени. Страхът, че ще отдадат любовта си на някого, който не е съвършен съгласно критериите им, пречи да се провиснал в търсенето на любовта.

Постоянен блян за доказване 
Неуверените хора имат потребността да бъдат одобрявани от другите. Когато получават похвали, като че ли се усещат по-значими, по-ценни като персони, по-можещи. Тази имагинерна визия за действителността им пречи да се вгледат в себе си и да видят капацитета си, да го оценят. Всеки човек има качества и дефекти, като фокусирането върху всяко едно от тях е значимо. Важна е действителната преценка и приемането на всяко качество без значение дали е положително или неприятно – ние сме такива, каквито сме. От значение е да си даваме хвалба за достиженията и позитивните черти. За всичко, което намираме за уязвимост е добре да работим върху него и да го усъвършенстваме. Само тогава ще притеглим напълно друга сила към себе си, която ще докара и любовта към нас.

Болестна ревност 
Неуверените хора постоянно изпитват доста мощна ревнивост, граничеща с нездравословни измерения. Заради потребността от непрекъснато утвърждение и доказване на любовта и верността, те изпитват компликация да се доверяват на хората към себе си, даже да нямат мотив за ревнивост и подозрение. Работете над всички недостатъци, които откриете у себе си в тази посока. Така ще ви е по-лесно да преодолеете неувереността си и да откриете и привлечете обич към себе си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР