Колкото по-тъмен алкохол консумирате, толкова по-силно ще е главоболието на

...
Колкото по-тъмен алкохол консумирате, толкова по-силно ще е главоболието на
Коментари Харесай

Най-добрите начини да преборим махмурлука

Колкото по-тъмен алкохол консумирате, толкоз по-силно ще е главоболието на идващия ден


Хапнете нещо мазно преди да посегнете към чашката


На празника на виното и любовта евентуално доста от нас са прекалили с чашките и се сблъскват с нормалните признаци на махмурлука – пулсиращата глава, сухотата в устата, отмалялост и понижена централизация. Уикендът обаче е надалеч и всички, които са имали тежка вечер, а им се постанова да са в офиса, може да потърсят избавление в някои от най-популярните способи за справяне с последствията от препиването.

Според експертите, колкото по-тъмен е алкохолът, толкоз повече конгенер (вещество, което се създава по време на ферментацията) съдържа, което предизвиква главоболие и признаци на махмурлук.

Това значи, че аленото вино и уискито може да взривят главата ви повече от джина и водката.

Важно е да не пием на празен корем, тъй като храната забавя скоростта, с която алкохолът навлиза в организма. Ако приемете мазнини преди пиенето на алкохол, откакто попаднат в дванадесетопръстника мазнините забавят изпразването на стомаха и по този начин питието няма да бъде освободено толкоз елементарно от стомаха.Това значи, че ще се напием по-бавно и евентуално ще имаме по-лек махмурлук. Някои култури пият зехтин преди да стартират да пият алкохол. Същото важи и за картофеното пюре: според някои, в случай че се хапнат две лъжици картофено пюре преди пиянство, няма махмурлук.

Наблегнете на течностите


Топла вода с лимон на гладно гони токсините

Прекаляването с алкохол е самобитна токсикация на организма. Затова е добре да създадем бързо филтриране, включващо повечко течности. Те могат да бъдат супи, сокове, чай или чиста вода. Кафето също дава положителни резултати, само че не повече от една чаша. Сред другите изпитани способи е айрянът със сол. Най-полезен е методът с вода на гладно. Ако сложите в нея мед и лимон, бързо ще усетите резултата. След това може да пиете още чиста вода – със стайна температура.

Специалистите поучават:


Наспете се добре

 20-2 Хората, които са прекалили с чашките, не спят добре. Алкохолът може да ви накара да заспите по-бързо, само че с продължението на вечерта може да наруши съня ви и да ви държи будни. Въпреки че неналичието на сън не може да докара до махмурлук, то сигурно пък ще направи положението на идващия ден много по-тежко. Затова си легнете рано и си осигурете тишина.

Клин чеп избива?

 20-3 Въпреки че мисълта за коктейл “Блъди Мери ” може да ви се коства много привлекателна на сутринта, сполед експертите “Върджин Мери ” е по-добрият избор. Алкохолът ще понижи краткотрайно признаците, само че ще ви навреди в дълготраен проект. Ако консумирате алкохол, с цел да излекувате махмурлук, най-вероятно ще имате още по-ужасен махмурлук на идващия ден.

Внимавайте с кафето

 20-4 Ако нормално стартирате деня си с чаша кафе, пропускането на “дозата ” може или да  помогне, или да утежни ситуацията ви с махмурлука. Кофеинът обаче свива кръвоносните съдове и усилва кръвното налягане. И двете могат да влошат положението ви. Ако пиете кафе всеки ден, направете си една дребна доза и вижте по какъв начин ще се почувствате след 30 минути до час.

Овесени ядки за закуска

 20-5 Въпреки че доста хора протягат ръка към мазните храни овесените ядки са подобаваща закуска след невъздържание с алкохолните напитки, защото съдържат доста хранителни субстанции, помагащи за обезвреждане на киселинността в организма. Освен това, овесът е комплициран въглехидрат, който изгаря постепенно в тялото, тъй че равнището на кръвната захар ще останат постоянни.

Хапвайте сушени плодове

 20-6 Усилената диуреза, настъпваща нормално при използването на алкохол, води до загуба на огромно количество калий. Бананите са извънредно богати и могат да запълнят неналичията. Ако се чувствате зле и ви се коства непостижимо да изядете цялостен банан, може да опитате смути. Сушените плодове като цяло са източник на калий, като сушените кайсии са абсолютният първенец.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР