Колкото и спорно предаване да е Биг Брадър, всеки него

...
Колкото и спорно предаване да е Биг Брадър, всеки него
Коментари Харесай

Глезотия ли са паническите атаки и преструва ли се Мегз от Биг Брадър?

Колкото и противоречиво предаване да е Биг Брадър, всеки него сезон съумява да предложи на разискване в обществото тематики , които в действителност заслужават внимание.

В този сезон, въпреки да беше назова н „ Сезонът на любовта “ , виждаме доста малко обич и доста други, постоянно отрицателни усеща.

В последните дни съществена тематика за диалог беше прочувственият срив на дизайнерката Мегз , поради който се наложи интервенция на доктор.

Използваме тази преживелица единствено като мотив да поговорим с психотерапевта Детелина Стаменова за аргументите, поради които може да се стигне до такава последна реакция, по какъв начин да реагираме, когато ние сами се почувстваме по този начин или някой наш непосредствен изпадне в такова положение.

И обещаваме, че това няма да е последният път, в който приказваме за прочувственото здраве. То изключително при дамите, е извънредно значимо, само че за жалост – надълбоко завалено.

Първо да уточним какво е паник офанзива?
 Unsplash
Паниката е неочакван, всепоглъщащ боязън, който е обвързван с доста мощни физически чувства като учестен пулс, изпотяване, трептене, дефицит на въздух, възприятие на задушаване , болки в гръдния панер, гадене, замаяност и боязън от загуба на надзор.

Нямам по какъв начин да разберем сигурно какво се е случило с участничката в предаването, само че дано приемем, че това нейно положение прилича паник офанзива, само че по-скоро се касае за хистерия , в случай че осъждам по цялостното ѝ показване.

Каприз ли са тези положения?
 Unsplash
Не. Това са положения, които не могат да бъдат следени.

Как да реагираме, в случай че някой наш непосредствен изпадне в такова положение пред нас?

Преди всичко самите ние не би трябвало да се плашим. От такова положение не се умира, колкото и да му се коства по този начин на страдащия. Гушнете и успокойте колкото е допустимо. Ако би трябвало, приканете го да си легне и го завийте с одеяло.

Уверявайте непрестанно , че всичко ще бъде наред. След няколко минути ще отмине и тогава към този момент можете да поговорите умерено за аргументите и възможното лекуване.
 Unsplash
Как да отвръщам, в случай че на мен ми се случи?

Когато човек получи за първи път подобен припадък, нормално отива на доктор, тъй като усеща, че нещо с тялото му не е наред . Личните лекари елементарно улавят каква е повода за задуха и сърцетуптенето.

Но като цяло човек би трябвало да умее да следи себе си и реакциите на тялото си. Колкото повече се познаваме, толкоз по-ясно ще можем да разчитаме сигналите и да се грижим за себе си.

А скъпа ли е лечението?

Всъщност не. Има една публикувана илюзия, че лечението продължава дълго време и коства доста пари . Че надали не цялостен живот би трябвало да се върви.

Това не е по този начин. Паническите офанзива да вземем за пример могат да се овладеят с не доста дълга терапия , стига човек да потърси помощ в точния момент.

Още за Биг Брадър и тематиките, които повдига:
Ако аз изневерявам - може, в случай че ти ми изневериш - гориш! Ники Кънчев: Животът е един-единствен, фамилията - също За родните випове и други пороци
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР