Колкото и богата фантазия са имате, пак няма да може

...
Колкото и богата фантазия са имате, пак няма да може
Коментари Харесай

Домашна Торта с пудинг и банани

Колкото и богата фикция са имате, отново няма да може да си визиите усета на тази превъзходна торта

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр.
● брашно - 2 ч.ч.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● сода - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.ч.
● пудинг - 1 бр. шоколад
● пудинг - 1 бр. ванилия
● банани - 2 бр.
● бисквити - 3 - 4 бр. какаови
● сметана - 1 кутия / средна/
● шоколадови пръчици - 4 пакетчета
● вода - и захар за сиропиране
● прясно мляко - 1 л.

Начин на подготвяне

В дълбока купа се разрушават яйцата. Към тях се прибавя захарта и хубаво се разрушава с миксер. Накрая се прибавят олиото, млякото, брашното, содата и захарта.

Разбива се до момента в който се получи гладка и гъста примес. Тази примес се разделя на 3 равни елементи, от които се изпичат блатове. Всеки блат се надупчва с съчка за зъби. Когато блатовете са подготвени си разтваряме захарта във водата.

Във форма за торта слагаме първия блат върху хартия и го сиропираме благодарение на лъжица. Приготвяме си шоколадовия пудинг съгласно напътствията и го изсипваме върху блата. Вземаме единия банан и го нарязваме на дребни късчета, които разпределяме върху пудинга. Отгоре слагаме втория блат и още веднъж го сиропираме.

Приготвяме пудинга ванилия и го изсипваме. Вземаме шоколадовите бисквити и ги счукваме на ситно. С тях поръсваме върху ваниловия пудинг.

Най-отгоре слагаме третия блат, който също сиропираме. Оставяме тортата да изстине и я прибираме в ледник за към 1 час. Целта е пудингът хубаво да стегне.

През това време може да си разбиете сметаната на твърда пяна и също да я оставите в хладилника да стегне.

Когато тортата е подготвена я вадим от формата. Извадете я дружно с хартията, която е сложена изпод. Извадете сметаната и изсипете върху тортата. Отстрани също намажете със сметана.

Отгоре поръсете отмерено шоколадовите пръчици. Нарежете втория банан на тънки кръгчета и го наредете в профил на тортата. Оставете тортата да престои малко с цел да омекнат сиропираните блатове.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР