Колкото да е модерно да се говори за равенството между

...
Колкото да е модерно да се говори за равенството между
Коментари Харесай

Не е само Лили Иванова: Много български звезди крият годините си, дали върши работа – това е друг въпрос

Колкото да е съвременно да се приказва за равенството сред половете, наподобява, че такова няма, когато застанем пред бога на времето. Макар през днешния ден виталният цикъл да е преместен с най-малко 10-15 години напред, съгласно клишето мъжът на 50 е „ в разцвета си “, до момента в който неговата връстничка – в своя залез, написа „ България през днешния ден “. Жените много по-често стават жертва на тази дискриминация, която с изключение на вицове за Лили Иванова роди цяла антиейджинг промишленост. Огледайте се – отвред сме атакувани от реклами на артикули и услуги, които упорито ни внушават едно и също – бръчките би трябвало да се заличават, белите коси да се боядисват, мускулите да се стягат, провисналото да се изрязва. Но да си признаем, постоянно ние самите поддържаме легенди, митове и обичаи, които вършат възрастта ни тематика табу и ни карат да се паникьосваме от новопоявилия се в слепоочията ни бял косъм.

„ Така е. Веднага давам образец – „ Жена не се пита за годините! “ е едно от най-лицемерните и унизителни „ правила на положителния звук “, което е толкоз надълбоко вкоренено в мозъците ни факсимиле, че даже аз от време на време се пипвам по какъв начин се тормозя да попитам жена за възрастта й. Не знам от кое място и по какъв начин се е появил този стандарт – може би от тогавашния мракобесен патриархат, когато главната функционалност на дамата е била да ражда и да обгрижва мъжа. Тоест да е плодовита и хубавка – все качества, присъщи на младостта, с която е била измервана женската стойност. А в тези времена дамите не са имали различен избор, с изключение на да се съгласят с това “, показа певицата Вили Рей, ученичка на Лили Иванова.

Самата тя скри десетилетие от възрастта си на едно от изданията на фестивала „ Пирин фолк “. Блондинката от Етрополе обра точките с песента „ Златно време “. Точно по това време обаче тя е на 59 години и няколко месеца по-късно отпразнува 60 години.
За Лили Иванова също не е ясно каква тъкмо е същинската й възраст, защото версиите са многочислени. Официално тя афишира, че е родена през 1939 година, само че разнообразни хора имат друга информация. Според първата й кума – починалата Лидия Станчева, шефка на естрадата в „ Концертна дирекция “, рождената й дата е 1934 година В немски музикален указател, публикуван през 1975 година, е записано, че Лиленце е родена 1935 година, а в епархията в родния й Кубрат настояват, че е 1936 година

Бившият ухажор на певицата Личо Стоунса, както и създателят на първата й биография Марин Бончев настояват, че тя е родена през 1938 година, обосновавайки се, че това е годината, вписана в тогавашния й паспорт, с който дружно са си получавали хонорарите. Бившият брачен партньор на примата Янчо Таков пък разкри преди няколко години, че даже е взел участие в промяната на рождената й дата в паспорта поради конкурс.
„ През 1973 година Лили трябваше да замине за Виня дел Март в Чили. Според условията на уредниците имаше възрастово ограничаване, което забраняваше на реализатори над 30 години да вземат участие. Лили беше на 34 тогава. Затова нашите служби се погрижиха да поправят нейното ЕГН и я подмладиха с четири години “, показа пред вестника Таков.

Въпреки че съгласно огромна част от шоубизнеса ни същинските дами нямат възраст, за тези над 40-те постоянно чуваме: „ остаряла чанта “. А подтекстът е – одъртееш ли, към този момент не ставаш за нищо, по тази причина по-добре не казвай на какъв брой си години. Хайде обаче да помислим – може ли да се наложи стандарт, в случай че няма кой да се съгласи с него? „ Така е. Аз също доста съм мислила по въпроса “, споделя Катя Близнакова, която във фейсбука също е написала, че е 70-и набор, а по персонална карта е родена през 1965 година

Колежката на Ивана – Рени също крие възрастта си – понижава със седем години истината. Тази година тя ще чукне 50, само че предходната година певицата получи честитка за от дълго време навършените 42. Всъщност Рени е родена през 1969

Седем години от възрастта понижи и звездната диетоложка Енджи Касабие, която се изживява като ливанска принцеса. Преди 10 години хубавицата нашумя, откакто втали със специфичен режим Стефан Данаилов и към този момент две петилетки все гони 30-те. Във визитката, с която Енджи влезе преди две години във „ ВИП брат “, бе показана като 28-годишна бизнес дама – с цели 7 години по-малко от действителните.

В изявленията за разнообразни медии Енджи се показва ту за 25-годишна, ту с няколко години по-възрастна, само че в никакъв случай над 30 година Всъщност Касабие е родена на 1 ноември 1982 година, демонстрира информация в Търговския указател, където попадат данните за компаниите й.

Актрисата Аня Пенчева също като останалите смъкна две години от възрастта си с помощта на остроумен трик, който през днешния ден я подмладява, само че единствено на документи. Схемата актрисата извърши прозорливо още на млади години, когато нямало електронни регистри.

Тя с лекост излъгала за годината си на раждане, когато чиновниците на градския указател й изготвяли новите документи за идентичност, защото изгубила акта си за раждане. По настояща персонална карта и неостаряващият секссимвол на родния спектакъл тази година би трябвало да навърши 60, а същинската й възраст, даже в Уикипедия, е 62. Години, които тя би трябвало да направи на 12 септември.
Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР