Колекцията BASTUA съчетава експертния опит на ИКЕА в обзавеждането и

...
Колекцията BASTUA съчетава експертния опит на ИКЕА в обзавеждането и
Коментари Харесай

BASTUA - колекцията на ИКЕА и Marimekko, вдъхновена от скандинавската сауна култура

Колекцията BASTUA съчетава експертния опит на ИКЕА в обзавеждането и артистичния почерк на финландската дизайнерска къща Marimekko. Партньорството подчертава върху удоволствието от ритуалите, с които поставяме грижа за себе си.

Името „ BASTUA ” идва от думата за сауна, употребена в шведския южен регион Смоланд (Småland), където е учредена ИКЕА.



„ Сътрудничеството с Marimekko се случи доста естествено, защото както за тях, по този начин и за нас съществена цел е постигането на по-добро всекидневие вкъщи. Колекцията съставлява първите стъпки в това начинание, като се концентрира се върху физическото и прочувствено богатство “, споделя Хенрик Мост, креативен водач в ИКЕА.

BASTUA е първият план, за който Marimekko създава дизайни в съдействие с различен бранд.



Мисията на финландската компания е да насърчи хората да бъдат щастливи и да внася наслада в всекидневието им посредством смели шарки и цветове. Една от главните фигури в сбирката е въодушевена от огромните, декоративни листа на ревена, който пораства към сауните във Финландия. Те участват в огромна част от продуктите, в това число емблематичната чанта FRAKTA.

„ Отправна точка при основаването на дизайна бе улавянето на същината на финландските корени на Marimekko и връзката им с културата на скандинавската сауна “, показа Ребека Бей, креативен шеф на дизайнерската къща.

„ Marimekko е отдадена на това да внася наслада в всекидневието на хората със смелите си дизайни. Всички ние се вълнуваме, че можем да сбъднем тази цел посредством съдействието си с ИКЕА “, добави тя.



Колекцията се състои от разнородни продукти като мебели, стъклена посуда и текстилни произведения с дръзки принтове. Хавлиите, кърпите и първото по рода си ведро за сауна са предмети, присъщи за сауна културата, до момента в който останалите артикули са предопределени за моментите преди или след този обред. Сред тях са релефна стъклена посуда, мека възглавница за под, както и свещи с мирис на бъз, ревен и сладки нотки на ванилия за основаване на удобна атмосфера.

BASTUA към този момент е налична в магазините на ИКЕА, както и онлайн. Повече за сбирката можете да откриете.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР