Коледни пости ден 35. Миналия петък, както ви споделих, се

...
Коледни пости ден 35. Миналия петък, както ви споделих, се
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 35

Коледни пости ден 35. Миналия петък, както ви споделих, се наложи да опитам всякакви недотам постни неща В „ Национално съревнование по стабилно готвене “. Конкурсът, на който бях поканена като жури, събра близо 30 участници в две категории – „ експерти “ и „ дилетанти (ученици) с ментори “.



Съревнованието бе вид „ черна кутия “ – група артикули (местни и сезонни), последващи тематиката „ стабилно готвене “. Кутията бе с съществена съставна част риба (пъстърва), като включваше още яйце, бейби картофи, целина, млад лук (шалот), морков, земна ябълка (гулия), дюля и ябълка. Участниците се срещнаха със наличието на кутията при самия старт на готвене.


В кухнята, до момента в който течеше надпреварата, открих ето този плик, съдържащ сушени листа от морков. Писала съм и преди за, само че доста се зачудих, че ги открих сушени, като фалшификация. Попитах Шеф Крис Жишк защо ги употребява сушени, а не пресни, а той ми отговори, че отново може да се прибавят в смутита и ястия.

Представям ви и чинията на Росен Господинов, 1-во място в секция „ дилетанти (ученици) с ментори “:



През уикенда хапнахме пълнени патладжани с доматен сос и зеленчуци, калмари, повечко плодове и зеленчуци.

Снощи подготвих.

на калий, а също прелестен източник на витамин C (затова е най-добре да се хапва и суров). Облекчава признаци на простуда, съдържа фитохимикали, които спомагат за естествена отбрана против някои типове рак. Съдържа витамин B6, който играе значима роля за алените кръвни телца (поддържа метаболизма им), както и за положителното действие на имунната система. Повишава силата в организма и положителната централизация и памет.



Към края на постите човек открива, че няма никакво значение какво яде, храната несъмнено минава на назад във времето. Затова евентуално и все по-простички стават нещата, които хапваме. А храната за офиса е съвсем еднообразна.

За офиса на моето момче за ден 35 съм подготвила:

Сандвич с пастет от авокадо и свеж червен пипер + ябълка

За пастета използвах за база рецептата за, към която прибавих и половин авокадо.

Тази седмица ме чака още едно предизвикателство. Да измисля какво ще хапва до 24-ти това постещо момче, защото аз ще не присъствам от вкъщи. Идеята ми е да подготвя някои храни, които да могат да се замразяват. Но още не съм го измислила.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости.
Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР