Коледната ваканция на депутатите ще бъде от 29 до 31

...
Коледната ваканция на депутатите ще бъде от 29 до 31
Коментари Харесай

Депутатите се изпокараха за коледната си ваканция, Тошко Йор...

Коледната почивка на депутатите ще бъде от 29 до 31 декември. С огромно болшинство народните представители одобриха предлагането на Андрей Гюров от " Продължаваме промяната. От 212 дали своят вот в залата, 181 бяха " за ", 20 " срещу " и 11 парламентаристи гласоподаваха " въздържал се.

Според в този момент настоящия устав, който е завещан от предходното Народно събрание, депутатската почивка е от 22 декември до 10 януари.

Освен това предложение, Народното събрание гласоподава и още едно, което беше импортирано от Виктория Василева от " ИТН ". То предвиждаше анулация на коледната почивка, само че не събра задоволително поддръжка в пленарната зала.

" Винаги е било гнусно по какъв начин предходните депутати си вършиха дълги ваканции, доста по-дълги от тези на елементарните жители. Вие не сте богове, пичове! ", съобщи от парламентарната естрада Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, подкрепяйки предлагането за анулация на коледната почивка.

" Аз не се усещам пич и принизяването на тази институция е обидно за всички, които участват. Народните представители сме елементарни хора, само че нямаме право на отпуска като останалите чиновници. Всеки има семейство, всеки има право на отмора ", отвърна го Росица Кирилова от ГЕРБ.

" Измислете тогава качествена стратегия, с цел да не стане по този начин единствено да си разхождаме костюмите тук ", моли нейният съпартиец Тома Биков от парламентарната естрада.

" Като желаете почивка, ходете в частния бранш. Или да си върви в къщи в случай че на някой му е тежко тук ", репликира Тошко Йорданов.

" Групата на ГЕРБ се държат като физически тролове в тази зала, които само забавят приемането на правилника, който би трябвало да отпуши работата на Народното събрание. С държанието си ГЕРБ стопират работата на Народното събрание целеустремено ", съобщи от своя страна Явор Божанков от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР