Кокосова вода Ако някога сте ползвали пресен кокосов орех, знаете, че

...
Кокосова вода
Ако някога сте ползвали пресен кокосов орех, знаете, че
Коментари Харесай

Шест кокосови продукта, които трябва да използвате в кухнята!

Кокосова вода

Ако в миналото сте употребили свеж кокосов орех, знаете, че той съдържа бистра течност, наричана кокосова вода. Когато купувате бутилирана кокосова вода, избягвайте тези с добавена захар.

За какво се използва

Подходяща е за утоляване на жаждата, за разреждане на сокове и смути и като добавка към плодови салати.

Кокосово мляко и сметана

Тази кремообразна течност се получава от настърганата сърцевина на узрял кафяв кокос. Богатата млечна текстура се дължи на високото наличие на мазнини, огромна част от които са наситени. Кокосовото мляко се подготвя посредством унищожаване на обвивката, черупката и водата и сплескване на бялата част и разреждането на получената сметана с вода.

Когато употребявате консерва кокосово мляко, би трябвало да разклатите добре, преди да отварите, с цел да се смесят водата и сметаната. Кокосовата сметана разумно е единствено пресованата бяла част от кокосовия орех.

За какво се използва

Млякото е уместно за азиатско къри, ястия с ориз, палачинки и супи, на които придава компактност. Освен това понижава лютивината на подправките. Сметаната слагайте в млечни пудинги, къри сосове или десерти ката мус, сладолед и даже крем Брюле.

 Кокос

Кокосови стърготини

Правят се от вътрешността на кокоса, която е ситно настъргана.

За какво се използва

Използва се за бисквити и торти. Може да се употребява и за панировка на пържено пиле или скариди. Запечените стърготини в изсъхнал тиган са хрупкава съставна част за салати или ястия с ориз, единствено че стърготините би трябвало да са без добавена захар.

Кокосово брашно

Това тънко смляно брашно, богато на фибри и без глутен, съставлява сушен кокос на прахуляк, който остава, откакто бялата сърцевина се пресова.

За какво се използва

Може да го употребявате независимо или смесено с други типове брашна. Използва се приготвянето на самун, торти, палачинки, само че придава лек кокосов усет, който може да заличите с шоколад или подправки.

Кокосово захар

Тя се създава от цветовете на кокосовата палма. Сладка е и е с лек карамелен усет. Тази захар е с по-нисък гликемичен показател от рафинираната, тъй че ще поддържа равнището на кръвната ви захар устойчиво.

За какво се използва

Подобно на кафявата захар, кокосовата става на бучки и е малко по-сладка от елементарната, тъй че се употребява по-малко количество. Има я и в течен вид, наименуван кокосов нектар. Може да се употребява за сурогат на всичко, което вършиме с бяла захар.

 Кокосова лой

Кокосова лой

Тази лой се получава при сплескване на кокос. Добива известност поради високата си точка на димене. По принцип е в твърдо положение под 25 градуса, само че над тази температура се втечнява. Има два съществени типа -екстра върджин (най-качествената лой с лек кокосов вкус) и рафинирана (без усет с добавени химикали, който я стабилизират и пречистват).

За какво се използва

За пържене ката сурогат на мазнината за печене или непосредствено от буркана за мазане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР