[Кока-Кола ХБК“] Още по темата Кока-Кола ХБК разширява производствения си

...
[Кока-Кола ХБК“] Още по темата Кока-Кола ХБК разширява производствения си
Коментари Харесай

"Кока-Кола" открива в София развоен център за информационни технологии

[„ Кока-Кола ХБК “] Още по тематиката
" Кока-Кола ХБК " уголемява индустриалния си център в Костинброд

Компанията ще влага 20 млн. евро до началото на 2019 година
10 дек 2017
Lavazza ще се продава от " Кока-Кола " вместо от " Софсток "

Досегашният търговец на Мирослав Печев ще внася четири нови марки кафе
18 окт 2017
Най-големите компании за храни и питиета: Слънчево и вкусно

Най-силна е годината за производителите на масло за експорт, усилват се и продажбите на фирмите за храни и питиета, които работят за локален пазар
9 авг 2017 " Кока-Кола " (The Coca-Cola Company) открива в София районен развоен център за осведомителни технологии. Целта му е да дава бизнес решения за корпорацията на световно равнище с фокус върху Европа, Близкия изток и Африка. В новата конструкция ще работят 130 души.

Основните действия

Основните сфери на активност ще бъдат софтуерни решения за систематичен разбор и създаване на стратегии, разбор на данни, мобилни приложения, образования, роботика, инфраструктурна и осведомителна сигурност, както и софтуерни решения за маркетингови, финансови и механически функционалности, оповестиха от компанията.

Звеното е част от международната конструкция за осведомителни технологии на Coca-Cola, която сплотява пет развойни центъра в Съединени американски щати, Мексико, Индия, Сингапур и Япония. Центърът за развиване в София ще бъде вторият по величина, размер на предоставяните услуги и брой чиновници в границите на тази световна мрежа.

" Ние не решаваме софтуерни проблеми, а използваме технологиите, с цел да позволяваме бизнес проблеми. Нашата задача е да създадем еластичност и мащаб на бизнеса посредством най-съвременните цифрови платформи, с цел да можем да предоставим опция на Coca-Cola и на партньорските ни компании да се възползват от най-хубавите световни услуги в сферата ", разяснява Желязко Петров, шеф на развойния център, представен в прессъобщението.

Защо България

Според Желязко Петров изборът на България е подбуден от нейните преимущества: комфортна часова зона, което оказва помощ в работата със зоните EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) и APAC (Азия-Тихоокеански регион), съществуване на четири софтуерно ориентирани университета, опция за лесни и бързи пътувания сред всички райони в границите на EMEA, устойчиво ръководство и опция за поощрения на нови бизнеси. Сред плюсовете са също съществуването на надарени фрагменти, както и партньорството с българските офиси на водещи IT компании като SAP LAB, ATOS и Microsoft.

" Кока-Кола " в България

Производството на " Кока-Кола " в България стартира през 1965 година - страната ни е първата в тогавашния социалистически блок, в която се създава напитката. Освен това надписите на бутилката са на кирилица, което е казус в историята на корпорацията.

Днес системата на " Кока-Кола " се състои от няколко юридически лица. През 1992 година са основани локалните офиси на " Кока-Кола България " ЕООД (дружество на The Coca-Cola Company) и " Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани " ( " Кока-Кола ХБК " - бутилира и дава отговор за продажбите).

През 2004 година беше открит центърът за споделени услуги в региона на осведомителните технологии " Кока-Кола Хеленик Ай Ти сървисис ", а през 2011 - " Кока-Кола Хеленик бизнес сървисис организейшън " (център за споделени услуги в региона на финансите и човешките ресурси). През 2013 година е открит център за споделени услуги в региона на финансите и е учредена " Кока-Кола ентърпрайз шеърд сървисис " ( " Кока-Кола Юрпиън партнърс сървисис България " ).

През 2017 година " Кока-Кола ХБК " отбелязва 25 години на българския пазар. " Инвестициите на компанията за този интервал от време надвишават 550 млн. евро и всяка година порастват с сред 20 и 40 млн. ", означи Светослав Атанасов, изпълнителен шеф, на особено празненство във връзка годишнината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР