Ранната диагностика на рака е разковничето за неговото излекуване. Това

...
Ранната диагностика на рака е разковничето за неговото излекуване. Това
Коментари Харесай

Доц. д-р Еленко Попов за рака на простата и кога е лечим 

Ранната диагностика на рака е разковничето за неговото изцеление. Това сподели за здравното предаване на Радио " Фокус “ доцент доктор Еленко Попов от Клиниката по урология на  МБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ “.  

" Точно тук е най-голямото НО, което даже надвишава размера на един или на различен лековит способ. Това е нещото, което в действителност предефинира ракът на простатата и го трансформира в това, което е сега, а не в този голям камшик, който беше преди 15 години “, разясни лекарят.  

" Един рак, който е диагностициран в ранен етап, с интензивно търсене посредством туморни маркери, посредством актуалните способи на диагностика, посредством постоянни профилактични прегледи - всяка година, когато пациентът е над 50 години,  без значение тъкмо по какъв начин ще бъде лекуван, той ще бъде оздравял.  

Но, сериозна е в действителност ранната диагностика. Без профилактиката ракът на простатата се трансформира в извънредно, неуправляемо страшилище. Когато се открие в късен етап, нямаме толкоз положителни благоприятни условия за трайно лекуване “, сподели доктор Попов. 

Той разясни, че когато ракът е открит в точния момент, той ще бъде оздравял, по тази причина напъните на лекарите са ориентирани към това по какъв начин самото прекарване да бъде оптимално леко. " Затова новите способи, които се развиват за лекуване на рак на простатата, са все по-минимално инвазивни, все по-щадящи “, разяснява лекарят.  

Доц. доктор Еленко Попов заяви, че болница ИСУЛ сполучливо ползва по този начин наречената брахитерапия при рак на простата жлеза, при която успеваемостта е 95%, само че това е способ, който е ефикасен в ранните стадии на развиването на заболяването. 

  " Брахитерапията е излъчване от вътрешната страна на открито. Източникът на излъчване, изотопчето, дребната перличка, която излъчва лечебното деяние, се слага в самия израстък.  По този метод го облъчва извънредно точно отвътре-навън и стопира тъкмо там, където би трябвало е границата на лечебната зона. “ 

Лекарят изясни, че лекуването е извънредно малко и елегантно. Като процедура лишава малко над 2 часа и се организира под обща упойка, пациентът няма никаква болежка.  

" Общият болничен престой за тази активност е към 48 часа. Това е голямата мощ на този способ. След към 3 до 6 месеца все едно не е било. Единствената разлика е, че ракът към този момент го няма “, разясни експертът. 

 

Росица АНГЕЛОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР