Кои са най-силните активи в бюджета на страната за 2019

...
Кои са най-силните активи в бюджета на страната за 2019
Коментари Харесай

Как се разпределят парите на държавата - ГЕРБ и БСП в спор за Бюджет 2019

Кои са най-силните активи в бюджета на страната за 2019 година и къде съгласно опозицията са слабостите в главната финансова рамка - посетители по тематиката в " Още от деня " бяха Александър Иванов от ГЕРБ и Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия.

Имаме един постоянен бюджет, рекорден във връзка с приходите. Дефицитът е 0,5%, дългът понижава, изясни Иванов. На противоположното мнение обаче беше Бойчев, съгласно който последното определение за Бюджет 2019 е постоянен.
Жельо Бойчев, Българска социалистическа партия: Това е следващият бюджет който не употребява капацитета на България за стопански напредък.
Социалистът изясни, че левицата предлага различен бюджет, ориентиран главно към българските фамилии, към майки с деца и повишението на детските надбавки.
Жельо Бойчев, Българска социалистическа партия: Искаме да създадем първата крачка към фамилно подоходно облагане, желаеме обективна данъчна система. 50 лева на дете в семейство - това е нашето предложение и то е неутрално към бюджетните доходи.
Представителят на ръководещата партия изрично отхвърли предложенията на социалиста и посочи причини за направената от държавното управление финансова рамка за следващата година.
Александър Иванов, ГЕРБ: Залагаме на един реален бюджет, построен върху основите на позитивното икономическо развиване. Най-основната функционалност, която можем да предложим въз основа на покачването на приходите, е повишение на минималната работна заплата.
По хоризонталните политика има много заложени промени - да вземем за пример да се усили оптималният застрахователен приход на 3000 лева, добави още Иванов.

Вижте цялата полемика за Бюджет 2019 във видеото!
 Министерски съвет одобри Бюджет 2019 на изключително съвещание Министерски съвет одобри Бюджет 2019 на изключително съвещание
Правителството одобри плановете на държавния бюджет, на публичното обезпечаване и на здравната каса за 2019 година на изключително съвещание. Премиерът Бойко...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР