Когато у нас се появява желание да хапнем нещо, обикновено

...
Когато у нас се появява желание да хапнем нещо, обикновено
Коментари Харесай

Защо понякога рязко ви се прияждат кисели краставички

Когато у нас се появява предпочитание да хапнем нещо, нормално това е реакция на тялото, която демонстрира, че ни липсва даден микроелемент и посредством храната опитваме да попълним тези неналичия. Такъв е и казусът с киселите краставички, за които е типично да се хапват от бременните дами, само че не е наложително.

Вкусът на киселите краставички е характерен. Той сплотява солено, кисело и леко сладко. В две краставички обаче се съдържат 600 мг натрий, което е ¼ от целесъобразния банкет на натрий дневно (2 г сол). Ето за какво желанието за похапване на кисели краставички има своите аргументи. Една от тях може да подсказва, че в тялото има недостиг на натрий. Причините за това могат да са разнообразни – синдром на Бартер или надбъбречна непълнота, дехидратация или Постановление на Министерски съвет.
Не е за поверие - пържени кисели краставици в кори за баница
Чували ли сте до момента за пържени кисели краставички? А за тях като добавка за усет за чипс или баница? Звучи необичайно, само че сигурно т...
Прочети повече
Когато ви се приядат кисели краставички, обърнете внимание дали това е моментно или се случва в продължение на няколко дни. Ако желанието ви не отминава, може да се обърнете към доктор, който да откри повода за този мощен ентусиазъм. Така ще сте спокойни и ще знаете дали става дума за здравословен проблем.

Все отново не би трябвало да забравяме, че киселите краставички са си апетитен деликатес, който има и доста изгоди за здравето, изключително заради обстоятелството, че са ферментирал артикул. Те съдържат потребни бактерии, които благоприятстват положението на чревната флора. В тях се съдържа витамин К, който има значение на здравето на костите и съсирването на кръвта. В киселите краставички може да откриете още фибри, калций и калий.

Хапването на кисели краставички е потребно, когато с тях не се прекалява. Ако не ви се прияждат непрестанно, няма мотив за паника. А в случай че това се случи, просто потърсете способеното мнение на лекаря си. Той най-точно ще дефинира на какво се дължи подбуденото предпочитание за тази храна у вас.

Статията е с информативна цел. Не замества консултацията с доктор!
Едва ли сте знаели какъв брой скъпи са киселите краставички за здравето
Вероятно неведнъж сте се чудили по какъв начин най-лесно, ефикасно и без харченето на непотребни средства да почистите организма си от всички токс...
Прочети повече
 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР