Когато става въпрос за намаляване на теглото, ние сме бомбардирани

...
Когато става въпрос за намаляване на теглото, ние сме бомбардирани
Коментари Харесай

Митове за отслабването: Eто защо броенето на калории и био храните не помагат

Когато става въпрос за понижаване на тежестта, ние сме бомбардирани от разнообразни типове диети, всички обещаващи да ни оказват помощ да загубим тегло. Орязването на въглехидрати от диетата, преброяването на калориите и генетичния профилир... Всичко това ви обърква, защото е цялостно с спорни препоръки за понижаване на тежестта.
Генетикът доктор Джайлс Йео разкрива някои общи легенди за загубата на килограми.

Мит 1 - Броeнето на калории е всичко, което би трябвало да извършите
Основната истина за диетата е вярна - с цел да отслабнете, би трябвало да горите сила, по-голяма от признатите от вас калории.
За страдание, калориите не са прецизен метод да знаете какъв брой поемате, споделя генетикът.
Калориите, написани на опаковката, не са същите като калориите, които в действителност можете да извлечете от храната, което е нещо, което варира в огромна степен според от това по какъв начин се обработва храната.
Например 100 г сладка царевица и 100 г царевица, превърната в тортила, имат същите калории, само че тялото ви всмуква доста повече от тях.
Времето на банкет на храната също е от голяма важност.
Можете да ядете тъкмо същото количество храна за обяд или вечеря, само че тялото ви е по-вероятно да съхранява калориите от по-късната храна като лой, тъй като вашият метаболизъм е по-бавен през нощта.
"Така че недейте сляпо да броите калориите ", споделя доктор Йео.
„ Отегчително и мъчно, яденето на малко от всичко към момента е правилният отговор ", добавя той.

Мит 2 - Телата ни би трябвало да ядат по същия метод като нашите предшественици
Една от най-големите трендове за загуба на тегло е „ Палео диетата “, която твърди, че би трябвало да ядем като нашите предци-ловци-събирачи.
Това значи консумация на постно месо, риба, плодове и зеленчуци, които не са с нишесте, и отбягване на „ нови “ храни като млечни артикули, зърнени храни и захар. Теорията е, че диетата е съвместима с нашия генетичен състав.
Това обаче не е правилно, твърди доктор Йео.
„ Хората не са се развили, с цел да ядат единствено месо, ние се развиваме, с цел да ядем каквото и да е разполагаем “.
Зърнените храни не са относително ново допълнение към нашата диета. Има доказателства, че сме ги яли преди 30 000 години.
И даже в случай че спазвате диета на животинска основа, месото, което купувате в супермаркета, не е нищо сходно на това, което нашите предшественици са консумирали.
Това не значи, че няма да отслабнете с диетата, само че доктор Йео има вяра, че това се дължи значително на високото й наличие на протеини. Протеинът засища и съдържа по-ниски налични калории.

Мит 3 - Трябва да изместите мастните кафези
Когато се храните, в действителност не губите мастни кафези. Te просто се свиват. Това е добре за вас поради метода, по който изглеждате в огледалото, тъй като мастните кафези нямат безконечен потенциал. Когато напълнеете, те набъбват като балон, до момента в който се изпълнят.
Всяка последваща лой би трябвало да отиде някъде, тъй че свършва тук-там, на които не е предопределено да бъде, като да вземем за пример черния дроб или мускулите. Това визира функционалността на тези тъкани и органи.
"Тялото се трови от мазнини ", споделя доктор Йео.
Ето за какво липосукцията е "едно от най-глупавите неща, които можете да извършите ", прибавя той. Когато премахвате мастните кафези, намалявате способността на тялото да съхранява безвредно мазнините и увеличавате риска от диабет вид 2.

Мит 4 - В генeтичните проби се крият всички отговори
Гените несъмнено играят огромна роля в нашите размери и форма, споделя доктор Йео.
Сега знаем, че има повече от 100 гени, свързани с тежестта, влияещи на всичко, като стартираме от това какъв брой гладен се чувствате и стигнем до това какъв брой бързо горите калории.
Не е чудно, че има взрив на генетичните проби, които дават обещание да ви дадат крачка преднина пред борбата с килограмите, като оферират персонализирани препоръки за диета.
„ Вярвам, че„ съвършената диета ”за всеки от нас е някъде в нашите гени “, споделя доктор Йео.
За страдание, обаче специалистът мисли, че ние сме надалеч от приемането на тази информация посредством тест. Д-р Йео показва, че тестванията ревизират единствено шепа гени за всяка една линия и не са задоволително усъвършенствани, с цел да обяснят по какъв начин нашите гени взаимодействат с околната среда по разнообразни способи.

Мит 5 - Трябва да ядете чисти храни
Игнорирайте тези дами, възхваляващи добродетелите на „ чистите био храни “ и детоксикирането на тялото.
"Няма научни доказателства в поддръжка на хипотетичните изгоди от детоксикацията ", споделя доктор Йео.
Не е нужно да купувате скъпи режими за "почистване " по простата причина, че черният дроб към този момент ви детоксикира и то гратис!
Всъщност някои „ чисти режими “ могат даже да затруднят работата на черния дроб.
„ Плодовият сок съдържа доста захар, а фактът, че е „ естествено”, не го прави по-добър за вас, в сравнение с рафинираните артикули от газирани питиета “, споделя той.
Ако отхвърляте съществени количества захар, в действителност поставяте черния си дроб под в допълнение налягане.
Иронично е, като се има поради, че едно от изказванията за почистващите свойства на сока е това, че дава отмора на черния дроб.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР