Когато поводът е специален, а гостите - капризни, бадемов тарт

...
Когато поводът е специален, а гостите - капризни, бадемов тарт
Коментари Харесай

Бадемов тарт с круши

Когато мотивът е специфичен, а гостите - капризни, бадемов тарт с круши е съвършеното решение

Необходими Продукти

За масленото тесто


● брашно - 100 г
● бадеми - 30 г смлени сурови
● захар - 20 г
● масло - 70 г студено
● вода - 1 - 2 с.л. ледена

Пълнеж


● масло - 60 г стайна температура
● захар - 70 г
● бадеми - 100 г смлени сурови
● яйца - 2 бр.
● какао - 20 г
● круши - 3 - 4 бр. от компот
● ванилия - 1ч.л. течна
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

В купа сложете брашното и нарязаното масло. Започнете да стривате с пръсти, до момента в който получите трохи. Прибавете бадемите, захарта и продължете да стривате до приемане на влажен пясък.

Добавете 1 с.л. вода и размесете. Ако тестото се захване, не е нужна повече вода. Притиснете тестото, да се получи диск. Опаковайте в стреч фолио и приберете в ледник за 15 минути.

Пригответе си форма с диаметър 22 см. Извадете тестото и го сложете сред два листа хартия за готвене. Разточете тъничък кръг, по-голям от дъното на формата. Преместете го с хартиите в тавичката и отстранете горната хартия.

Притиснете го с пръсти по дъното и борда. Минете с точилка върха на борда с цел да отстраните непотребното тесто, в случай че има такова, и го запазете. С вилица надупчете тестото единствено по дъното. Приберете в ледник, до момента в който приготвите пълнежа. Включете фурната на 180-200°C.

В купа сложете захарта и мекото масло. С телена бъркалка разбийте, до момента в който сместа стане леко кремообразна. Прибавете бадемите, яйцата и ванилията. Разбъркайте до приемане на еднородна примес.

Изсипете пълнежа върху тестото и го разнесете отмерено. Подредете нарязаните на едро круши и поръсете трохи от заделеното тесто от борда.

Сложете сладкиша в загрятата фурна и го печете 25-30 минути. Извадете охладения тарт от формата и го поръсете с пудра захар.

Бадемовият тарт с круши е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР