Трябва ли да купувате ипотечни точки?

...
Когато пазарувате за ипотека, в крайна сметка ще срещнете термина
Коментари Харесай

Когато пазарувате за ипотека, в крайна сметка ще срещнете термина ипотечни точки. От всички елементи в ипотечния процес, това е един от условията, които могат да объркат най-много кредитополучателите. Но не е задължително.

Най-просто казано, ипотечните точки са такси, плащани на заемодател в замяна на по-нисък лихвен процент по ипотечен заем. Можете да ги закупите, когато теглите нова ипотека или рефинансирате съществуваща ипотека. Вие или плащате за тези точки предварително при затваряне, или ги включвате в общата цена на ипотеката.

Ипотечните точки могат да ви спестят пари в дългосрочен план, но не са най-добрият избор за всеки кредитополучател . За да определите дали трябва да ги купите, ще трябва да вземете предвид няколко различни фактора.

Вижте днешните ипотечни проценти тук.

Трябва ли да купувате ипотечни точки?

< p>Ето какво трябва да имате предвид, когато преценявате дали да купувате ипотечни точки или не.

Как работят ипотечните точки?

За да решите дали ипотечните точки си струват за вас, важно е първо да разберете как работят.

Една ипотечна точка се равнява на 1% от вашата ипотечна сума. Така че, ако вашата ипотека е $200 000, една точка ще струва $2000.

В замяна на тази такса кредиторът ви ще намали ипотечния лихвен процент с определена сума, обикновено 0,25%. Така че, ако вашият лихвен процент е 5,5% и закупите една ипотечна точка, заемодателят може да намали лихвения ви процент до 5,25%.

Започнете да проучвате опциите си за ипотека онлайн днес.

Предимства на закупуване на ипотечни точки

Основното предимство на закупуването на ипотечни точки е намаляването на месечните ви ипотечни плащания и намаляването на общата цена на вашия заем.

В зависимост от вашия лихвен процент и срок на заема, можете потенциално спестява хиляди долари лихвени плащания, което прави разходите за собственост на жилище по-управляеми. Това може да бъде особено полезно, ако планирате да останете в дома си пет или повече години и ще имате време да възстановите разходите за точките.

Освен това ипотечните точки се приспадат от данъци, така че можете можете да приспадате разходите върху вашите данъци върху дохода, ако отговаряте на определени критерии.

Сравнете текущите предложения за ипотека онлайн сега.

Недостатъци на закупуването на точки за ипотека

Едно от най-големите недостатъци на закупуването на ипотечни точки е цената, която може да натовари бюджета ви. Ако трябва да спестите пари за други разходи, като ремонт на дома или разходи за преместване, може да не искате да харчите хиляди долари за ипотечни точки.

Друг фактор, който трябва да имате предвид, е точката на рентабилност. Това е точката, в която спестяванията от вашия намален лихвен процент компенсират цената на ипотечните точки. В зависимост от това колко точки закупите, може да отнеме няколко години, за да достигнете тази точка. Ако не планирате да останете в дома си повече от няколко години, може да не спестите достатъчно от месечните си вноски, за да си струват разходите за ипотечни точки.

Също така е важно да се отбележи, че не всички кредитори предлагат ипотечни точки. Така че, ако обмисляте тази стратегия, пазарувайте и сравнете няколко кредитора, за да видите дали е достъпна за вас. Освен това се уверете, че разбирате всички правила и условия на точките, преди да се ангажирате. Някои заемодатели имат ограничения за това колко точки можете да закупите или могат да изискват минимален кредитен рейтинг, за да отговарят на условията.

Долната линия

И така, трябва ли да купувате ипотечни точки? Отговорът е, зависи. Това, което в крайна сметка се свежда до вашето лично финансово състояние, колко можете да си позволите да похарчите и вашите планове за собственост на жилище.

Ако разполагате с налични пари и планирате да останете в дома си пет или повече години, купуването на ипотечни точки може да бъде умно решение. Може да ви спести пари от лихвени плащания през целия срок на вашия заем и потенциално да намали месечната ви вноска по ипотека.

Въпреки това, първоначалната цена на ипотечните точки може да бъде значително финансово бреме и може да не си струва, ако планирате да се преместите скоро или не можете да си позволите допълнителните разходи. Не забравяйте да претеглите плюсовете и минусите, преди да вземете решение, и говорете с кредитора си какво е най-разумно за вас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР