Когато говорим за невероятни и мотивиращи трансформации, винаги трябва да

...
Когато говорим за невероятни и мотивиращи трансформации, винаги трябва да
Коментари Харесай

Хафтор Бьорнсон - внушителен и с 50 килограма по-малко

Когато приказваме за невероятни и мотивиращи трансформации, постоянно би трябвало да включваме и тази на Хафтор Бьорнсон , по-познат повече като Планината от Game of Thrones.
 Хафтор Бьорнсон, Еди Хол, боксовият мач сред двамата и успеха на Планината
Планината завоюва борбата на колосите

Хафтор Бьорнсон се оказа с по-добра техника от Еди Хол

Преди две години 206 сантиметровият исландец тежеше над 200 кг и беше измежду най-добите стронгмени в света. Но тогава Бьорнсон реши да направи голяма смяна в живота си и да размени силовия спорт с военен, ставайки боксьор на аматьорско ниво.

Наистина, не са доста спортистите, които биха взели толкоз внезапен завой в професионалното си развиване, само че исландецът сподели, че не се опасява от провокации. И за оповестения мач с различен стронгмен - Еди Хол, стартира да се храни и тренира по напълно друг от досегашния метод.

Въпросният мач беше отлаган на няколко пъти, като първичните проекти беше да се организира през месец септември 2021 година, само че поради пандемията и травма на Хол се състоя едвам преди няколко дни. Планината завоюва безапелационно, показвайки по-добра боксова техника от съперника си.

Но физическата му промяна е нещото, което заслужава повече внимание. Кантарът преди дуела с Еди Хол регистрира, че Хафтор Бьорнсон тежи 152 кг . Това е в действителност доста, само че в това време значи, че за по-малко от две години е съумял да смъкна към 50 кг .

Да, наподобява доста по-нацепен, само че и величествен. Чак ни се желае да го забележим на кръга против Джейк Пол - ютюбърът, решил да се преквалифицира в боксьор, на който към този момент най-малко му се получава сносно. Но това не зависи от нас, тъй че да се върнем на Бьорнсон.

В канала му в YouTube попаднахме на видео, в което дружно със брачната половинка си Келси Хенсън дават отговор на въпроси на почитатели. От отговорите пък разбираме много забавни неща. Като да вземем за пример, че желаят и второ дете.

За Келси Хенсън трансформацията на Тор, както е прочут Хафтор Бьорнсон в Исландия, като че ли се е случила за един момент и не си спомня съвсем нищо от процеса. Но е доста удовлетворена, тъй като счита, че свалянето на килограми и смяната в метода му на живот е била за положително. Защото брачният партньор ѝ води доста по-здравословен метод на живот, което е подобрило качеството на съня му.

Е, Келси Хенсън твърди, че Планината към момента хърка, само че и тук има доста усъвършенстване. А и с новия му метод на живот могат да вършат доста повече неща дружно. Като да вземем за пример дългите разноските.

Докато е бил стронгмен, Хафтор Бьорнсон се е стремял да изразходва колкото се може по-малко калории в свободното си време, с цел да не загуби тегло. Което съвсем е изключвало разходките и физическите натоварвания, които не са част от тренировките му. Сега обаче всичко е в предишното и могат да вършат доста повече неща дружно. Защото към този момент една от задачите му е да изразходва сила.

Колкото до самата форма, Бьорнсон може и да е прецизен с тренировките и храненето си, само че пък не се интересува кой знае какъв брой доста от елементи като да вземем за пример какъв е процентът му на подкожни мазнини. Но въпреки всичко има някаква визия - към 11%.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР