Когато човек е в чужбина, зависи силно от местния транспорт,

...
Когато човек е в чужбина, зависи силно от местния транспорт,
Коментари Харесай

Къде са най-евтините и най-скъпите таксита

Когато човек е в чужбина, зависи мощно от локалния превоз, а най-лесният метод за напредване на непознато място е таксито.

На прага на ваканционния сезон уеб сайтът taxi2aiport.com съпостави цените на таксиметровите услуги в разнообразни страни. Използваната " мерна единица " е дистанцията от 5 км, заяви Travel Daily News.

Сайтът е медиатор за такси резервации и работи в 130 страни по света.

От събраните данни се схваща, че най-евтини са такситата в Египет - 0.84 евро за 5 км пробег. На второ място е Индия с цена от 1.29 евро, следвана от Тайланд (1.41 евро) и Индонезия (1.68 евро). Под 2 евро таксито излиза в Малайзия (1.70 евро) и Мексико (1.80 евро).

Услугата е доста по-скъпа в европейските страни - в Швеция петкилометрово пътешестване излиза 9.91 евро, във Франция 10 евро, във Англия - 10.08. Ставката на километър на Острова е 2.96 евро - една от най-високите.
Още по-скъпо е в Австрия (11.60 евро), Белгия (12.90 евро), Холандия (13.40 евро) и Германия (13.80 евро).

Двете страни, в които пътуващият ще похарчи най-вече са Япония - с цена от 15.64 евро единствено за 5 км, и Швейцария - 22.68 евро.

 Къде са най-евтините и най-скъпите таксита
© taxi2aiport.com

Компанията се е допитала до специалиста по обмисляне на пътуванията Lonely Planet, Дейвид Елс, който поучава туристите, в случай че се намират в по-слабо развита страна да уговорят авансово с водача какъв брой ще коства пътуването. Причината е, че не на всички места има апарати за отчитане. Друга концепция е преди да се качите в колата да се осведомите от някой локален какъв брой би коствала услугата. Нормално е като чужденец да бъдете таксуван малко по-скъпо, споделя специалистът. Ако пътувате с публичен превоз с кондуктор е добре да знаете цената на билета и да имате дребни пари да платите на кондуктора, е различен съвет на пътешественика. В развитите страни пък човек може да се възползва от някои типове понижения, да вземем за пример дневна карта или отстъпка за 10 билета, купени едновременно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР