„Коалиционното споразумение е усилие на парламентарните сили, ние в МС

...
„Коалиционното споразумение е усилие на парламентарните сили, ние в МС
Коментари Харесай

Акад. Денков: Основните противоречия са свързани с приемането на законите в НС

„ Коалиционното съглашение е изпитание на парламентарните сили, ние в Министерски съвет си вършим работата, действаме по всички сложени задания. Основните несъгласия са свързани с приемането на законите в НС”.

Това съобщи за медиите министър-председателят акад. Николай Денков.

Относно помощта за Киев министър председателят акцентира, че вторият пакет е доста сходен на първия:

„ Изпращането не е еднократен акт – първият пакет беше изпращан с месеци, по този начин ще е и с втория”.

Акад. Николай Денков разяснява и казуса с ТЕЦ-овете:

„ Служебното държавно управление не е изпратило публично мнение, няма идея какво да се прави за въглищните централи. В момента се оформя идея какво да се прави, реализирането й минава през подготовка на съответните териториални проекти – какви вложения би трябвало да бъдат направени”.

„ Реализирането на тази идея минава през териториални проекти за Стара Загора, Перник и Кюстендил, които ще кажат какво да се направи там. В тези проекти няма застрашаване на хората, които работят в Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток-2”. Опитваме се за седмици да създадем това, което не е приготвено с месеци. Притеснителното за второто заплащане по ПВУ е приемането на законите, а някои от тях даже на първо четене не бяха признати в комисии”, уточни министър председателят.

„ Оформя се идея какво би трябвало да се направи в областите, където има въглищни централи”, добави още акад. Николай Денков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР