Кметицата на село Марково Десислава Терзиева и служители на Община

...
Кметицата на село Марково Десислава Терзиева и служители на Община
Коментари Харесай

Спряха строежа на незаконен път край язовира в Марково

Кметицата на село Марково Десислава Терзиева и чиновници на Община Родопи стопираха построяването на противозаконен път край язовира в Марково. Комисията по нелегално строителство към общината даде 20 дни период на нарушителя да възвърне терена, като приключи всевъзможни изкопни и строителни работи.



Нарушението бе открито, откакто от Сдружение " Моето село Марково " подадоха сигнал до Терзиева, входирана беше и тъжба с подписка от живеещите в региона на язовира. Те сигнализираха, че покрай домовете им се построява път, който минава през частни парцели без да са известени притежателите. След жалбата кметицата на селото Десислава Терзиева изпрати докладна до кмета на огромната община и основния проектант, като изиска незабавна инспекция по случая и отговор дали извършващото се е законно.

На място бе изпратена от Община Родопи Комисията по нелегално строителство, в която взе участие и Терзиева. След осъществената инспекция на място специалистите открили, че изграждащият се път е противозаконен, минава през няколко частни парцела и няма нужните разрешителни.

До кмета на Марково е изпратено писмо от общината, в което се споделя, че би трябвало да се прекратят всевъзможни изкопни и строителни действия, както и прекосяването на тежка техника. На Димитър Петров е даден период от 20 дни да възвърне първичния тип на терена. Ако той не стори това, ще стартира процедура за нелегално строителство.

" След приключване на дадения период ще предизвикам още една инспекция, която да ревизира дали са изпълнени предписанията ", безапелационна бе кметицата на Марково Десислава Терзиева. Тя посочи, че е била осъществена и друга инспекция в региона след сигнал за тръба, заустваща се в язовира. При инспекцията станало ясно, че това е тръба, която води водата от преливника и цялостни язовира. Тя е била заменена от различен вложител, който строи в региона, откакто е била нарушена от него.

Снимки: Facebook

Свързани вести В Марково сами ремонтираха 130-годишен каменен параклис СНИМКИ Второкласници от Марково рисуваха с Вълчан Петров
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР