Кметът Здравко Димитров издаде заповед, с която утрешният ден (31.03.2023

...
Кметът Здравко Димитров издаде заповед, с която утрешният ден (31.03.2023
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив обяви утрешният ден за неучебен заради заплахите срещу училищата

Кметът Здравко Димитров издаде заповед, с която утрешният ден (31.03.2023 г.) в учебните заведения на територията на град Пловдив се афишира за неучебен, заяви пресцентърът на общината. Освобождаването на учениците се постанова по отношение на непредвидената обстановка, основала се през последните няколко часа за получени закани в учебните заведения, се споделя в известието.

Решението по какъв начин да се действа с образователния развой до края на днешния ден ще вземе всеки шеф. Днес беше четвърти следващ ден, в който по имейли в учебни заведения в редица градове на страната се получават закани за заложени взривни устройства. Днес до 10 часа такива имаше още в София, Варна, Добрич, Бургас, Велико Търново, Стара Загора. Няма публично известие в какъв брой от образователните заведения в Пловдив са получени закани.

По-рано през днешния ден родители на деца от Сливен споделиха пред Би Ти Ви, че са спрели децата си от учебно заведение, до момента в който обстановката се възстановява. Аргументът е, че учениците ги е боязън и се стресират, поради заканите.

Вчера, че следствието е доста напреднало и скоро ще има данни от кое място идват те., че такива серии от бомбени закани има освен в България, само че и в Европа и Съединени американски щати. Увери, че все още няма опасности нито за просветителната система, нито за естественото протичане на вота.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР