Кметът на Варшава заяви, че комплекс, управляван от дипломатическата мисия

...
Кметът на Варшава заяви, че комплекс, управляван от дипломатическата мисия
Коментари Харесай

Варшава иззе две сгради, управлявани от руското посолство

Кметът на Варшава съобщи, че комплекс, ръководен от дипломатическата задача на Русия, се поема от града и ще бъде възложен на украинската общественост, заяви Асошиейтед прес. Рафал Тшасковски сподели, че правосъден реализатор е влезнал в явно празните здания, с цел да ревизира положението им и да ги отбелязя като поети от кметството.

" Много е алегорично, че завършваме тази дългогодишна процедура, освен това по време на съветската експанзия в Украйна ", написа Тшасковски в Tуитър.

Посолството на Русия, което е поръчало построяването на високите жилищни блокове през 70-те години на предишния век, отхвърля да извърши правосъдни разпоредби за заплащане на наем или за предаването им на полската страна.

Някога оживени, постройките опустяха през 90-те години на ХХ век, откакто Полша се отърва от комунистическото ръководство и зависимостта си от Москва и след разпадането на Съветския съюз, отбелязва АП. Оттогава Полша споделя, че договорът за наем на имота е изминал и упорства за връщането му.

Реагирайки на дейностите на управляващите на Варшава, посланикът на Русия в Полша ги упрекна, че са иззели съветски дипломатически парцели. Посланик Сергей Андреев имаше поради порутена жилищна постройка от комунистическата ера, показва Ройтерс, която кметът на Варшава Рафал Тшасковски съобщи, че ще бъде употребена за настаняване на украински бежанци, бягащи от военната намеса на Русия в страната им.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР