Кметът на Варна Иван Портних изпрати писмо до Министерството на

...
Кметът на Варна Иван Портних изпрати писмо до Министерството на
Коментари Харесай

Кметът на Варна иска държавата да премахне бараки в курорта „Златни пясъци“

Кметът на Варна Иван Портних изпрати писмо до Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ и Министерството на туризма /МТ/, в което упорства да бъдат отстранени търговски обекти в курорта „ Златни Пясъци “. За въпросните бараки Община Варна не е издавала позволение за слагане .

Градоначалникът напомня, че Община Варна няма пълномощия да отстранява противозаконни обекти , които се намират на територията на национални курорти. Това е в компетенциите на Дирекцията за народен строителен надзор /ДНСК/, към Министерство на регионалното развитие, надлежно на РДНСК-Варна .

По думите му към този момент месеци наред такива дейности не се подхващат поради оправдания за формирани правосъдни каузи против отхвърли на общината да издаде позволения за слагане на обектите.

„ Как да се издадат позволения за грозни бараки, от които се веят гащи, чорапи и хавлии, трансформирайки крайбрежната алея на националния курорт „ Златни пясъци “ в битак?! Битпазар в най-красивия курорт, който закрива гледката край морето и генерира голямо количество боклуци! “ , пита кметът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР