Кметът на София Йорданка Фандъкова е наредила да се извършва

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е наредила да се извършва
Коментари Харесай

Екипи работят по сигнали за завирявания, паднали дървета и наводнен подлез в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова е наредила да се прави непрекъснато наблюдаване на речните корита и язовирите на територията на Столична община по отношение на прогнозата за продължаващи обилни превалявания и гръмотевични стихии.

Фандъкова е разпоредила също варийните екипи да бъдат на терен и да реагират на сигнали, а районните кметове да обезпечат наблюдаване на водните обекти в съответните територии, оповестиха от общината.

Екипите на Столичния инспекторат и почистващите компании би трябвало да ревизират дъждоприемните шахти, компаниите по поддръжка на парковете и градините също да правят обходи, а всички звена да обезпечат дежурни екипи.
 Щети след снощния дъжд и в София, остава в действие бедственото състояние в Етрополе Обновена
Щети след снощния дъжд и в София, остава в действие бедственото състояние в Етрополе

Продължава работата по справяне с следствията от наводнението в Берковица

Към момента шест екипа на общинската дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " и три на столичната пожарна са на терен . Те са реагирали на сигнали за завирявания, отстранили са паднали дървета в коритото на река Искър в кв. " Враждебна ". Отводнили са и подлез до търговски обект, като почистването му продължава.

Към момента е обезпечена проводимостта на коритата на всички реки на територията на София, почистени са водостоците на Южната дъга на Околовръстния път. Седемте общински язовира са в обикновено положение, следи се и р. Искър. Екипите на Столична община са направили огледи на сериозните сектори и не престават да ги следят. " Напоителни системи " правят следено изпускане на язовир " Панчарево ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР