Кметът на с. Черна могила в община Айтос нарушава Изборния

...
Кметът на с. Черна могила в община Айтос нарушава Изборния
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кметът на с. Черна могила в община Айтос нарушава Изборния кодекс

Кметът на с. Черна могила в община Айтос нарушава Изборния кодекс, за това алармират от централата на партия ГЕРБ в Бургас. Юсеин Юсеин Юсеин е настоящ кмет на селото. Същият обаче е регистриран и като покровител на кандидатската листа.
 
Съгласно чл.3, ал.3 от Изборния кодекс: " Едно лице не може да взе участие допълнително от едно качество в един тип избор – претендент, наблюдаващ, покровител, представител на партия, коалиция или предприемчив комитет, член на предприемчив комитет, член на изборна комисия, анкетьор, компаньон и друго сходно ".
 
В Раздел I " ПОДГОТОВКА НА ИЗБОРИТЕ И ОБЕЗПЕЧАВАНЕ " от Изборния кодекс, са разказани органите и институциите, директно ангажирани в изборния развой. Кметовете, са от кръга на лицата, осъществяващи действия по учредителен и механически темперамент по обезпечаването на изборните комисии, в това число с бюлетини, изборни бумаги, техника, консумативи и други материали. 
 
От ГЕРБ са входирали жалбата в РИК-Бургас и молят да бъде осъществена инспекция на сигнала, като при определяне на осъществено нарушаване да се подхващат и следващи дейности по правомерност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР