Кметът на община Септември Марин Рачев е задържан за 24

...
Кметът на община Септември Марин Рачев е задържан за 24
Коментари Харесай

Кметът на Септември е задържан за 24 часа, утре му повдигат обвинения

Кметът на община Септември Марин Рачев е арестуван за 24 часа по закона на Министерство на вътрешните работи, заяви преди малко представителят на основната прокуратура Румяна Арнаудова. Утре от спецпрокуратурата ще му бъдат повдигнати две обвинявания. Едното е за умишлена занемареност, разследване на което са настъпили вреди за Община Септември за над 100 000 лв.. Второто е за покупката на парцел от Община Септември на цени неведнъж над пазарните от компания, която преди време е била негова благосъстоятелност, с което още веднъж са нанесени вреди на общината за над 100 000 лв..

Според шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев, който също дойде в Септември, двете обвинявания, който ще бъдат повдигнати против Рачев, са първични и работни. Той сподели, че съществуват данни и в хода на следствието ще се търсят доказателства за това за нанесени вреди на Община Септември от над 13 милиона лв..

Към момента при интервенцията на спецпрокуратурата няма други арестувани, само че това не значи, че в границите на досъдебното произвеждане това няма да се случи, посочи Гешев. Той съобщи, че въпросът за удължение на ареста на Марин Рачев ще бъде преценен и решен от наблюдаващия прокурор по случая.

В същото време стана ясно, че това е и първата интервенция, взаимно със профилираната прокуратура, на новата комисия за противопоставяне на корупцията. Според Антон Славчев, шеф на дирекция в комисията, интервенцията е доста сполучлива. В нея са взели участие над 100 чиновници на прокуратурата, антикорупционната комисия, бюрото за отбрана на очевидци, при което не е имало авансово приключване на информация за подготвяната акция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР