Кметът на община Родопи направи инспекция на строителството на канализацията

...
Кметът на община Родопи направи инспекция на строителството на канализацията
Коментари Харесай

Павел Михайлов провери строителството на канализацията в Устина

Кметът на община " Родопи " направи ревизия на строителството на канализацията в Устина. С него бяха заместник-кметът Емилия Иванова и Ренгинар Мустафова, общински консултант от обитаемото място.

Проектът е на стойност малко над 1,6 милиона лв., отпуснати целево от държавния бюджет. Строителството стартира през ноемри предходната година и планува построяването на два основни колектора, към 1,2 километра канална мрежа и още толкоз отклонения.

" Изградени са близо километър от канализацията, само че строителството би трябвало да продължи, като се направи пробив под основния път с машина вид " Къртица ". Това е способ за безизкопно полагане на тръбите, което е доста икономично и екологично строителство ", обясниха експертите.

Новата канализация ще обслужва над 80 семейства в Устина.

" Още преди 10 години в Устина са построени основни колектори 1 и 2. Впоследствие, със средства по ПУДООС е продължено строителството с колектор 2-продължение. Заедно с моя екип успяхме да осигурим средства, с цел да бъде удължен един от основните планове за община " Родопи ". Актуализирахме заданието, беше издадено ново позволение за градеж, а строителната площадка е открита през октомври. Реализацията на плана ще направи Устина първото село в общината с съвсем напълно приключени основни колектори ", сподели кметът Михайлов и напомни, че това беше едно от предизборните му обещания, което ще усъвършенства живота на локалните хора.

, дружно със заместник-кмета Емилия Иванова и общинската съветничка Ренгинар Мустафова използваха случая да посетят и ДГ " Родина ". Течове от остарял и рисков заслон, са компрометирали изолацията,поставена преди години на фасадата на детската градина.

" Възложил съм на специалистите да създадат количествено-стойностна сметка и са заложени средства за настоящ ремонт ", изясни Михайлов.

Община " Родопи " планува създаване на детска кухня в село Устина. Пунктът ще обслужва деца на възраст от 9 месеца до 3 години. За да се реализира концепцията е належащо да бъде изработен ремонт на помещението за раздавателния пункт, видя кметът по време на работното си посещаване в селото. Той разиска опциите за обезпечаване на храна за най-малките поданици и в останалите обитаеми места от общината с отрасловия заместник-кмет Борислав Инчев.

  " Ще създадем всичко допустимо това да стане скоро ", разяснява Михайлов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР