Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в публикувано днес интервю

...
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в публикувано днес интервю
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Желязната завеса трябва да се върне

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в оповестено през днешния ден изявление за немския в. " Билд ", че в Европа би трябвало да се спусне желязна завеса и на руснаците да се забрани да влизат в Европейския съюз. Това искане припомня за мрачни времена от предишното и в същото време демонстрира какъв брой трагична е обстановката сред Русия и Запада, отбелязва изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Кличко не желае повече да се помирява с това, че руснаците вървят на отмора в Европа, до момента в който съветските бойци убиват в Украйна. " Желязната завеса би трябвало да се върне. Русия всеки ден демонстрира, че е тирания, а над 70 % от руснаците поддържат Путин ", сподели той.

Кличко упорства не за стена, а за възбрана за влизане на руснаци, които се любуват на ваканции в Европа, до момента в който страната им води " кървава нападателна война " против Украйна. " Украинците умират, а руснаците се радват на живота в Европа! Трябва да има наказания, забрани за влизане, тъй че това към този момент да не е допустимо ", сподели кметът на Киев.

Според него голямото болшинство от руснаците, които идват на отмора в Европа, отхвърлят европейските полезности. " Тогава по какъв начин е допустимо те в това време да се радват на европейската система? ", съобщи Кличко.

Държави като Полша, Латвия, Финландия и Дания към този момент упорстват за прекъсване на визите за съветски туристи. В края на август би трябвало да бъде взето решение на равнище Европейски Съюз.
Властите в Естония стигнаха по-далеч, като едностранно не разрешиха издаването на визи на руснаци, без да чакат решението на Европейски Съюз. Германия обаче се опълчва на сходен по-суров метод. По думите на държавен представител канцлерът Олаф Шолц " не поддържа налагането на такава обща възбрана ", показва " Билд ".

Кличко изрази отчаяние, че към момента на страната му не са доставени задоволително западни оръжия, изключително от Германия.

" Много съм отчаян. Не можем да спрем руснаците без повече оръжия. Получаваме оръжия, само че не задоволително. Това ще бъде задоволително, едвам когато и последният съветски боец напусне Украйна ", сподели кметът на Киев.

" Ние пазиме освен нашата страна и нашите фамилии, ние пазиме всеки човек в Европа. Не бива да забравяме, че в Украйна се води кървава нападателна война ", съобщи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР