Кметът на Каварна поиска да продължи изграждането на улицата, въпреки

...
Кметът на Каварна поиска да продължи изграждането на улицата, въпреки
Коментари Харесай

Сезонът започна, но кметицата на Каварна още иска да строи

Кметът на Каварна изиска да продължи построяването на улицата, макар възбраната за строителство от 15 май. Според Нина Ставрева законът разрешава по изключения строителство.

„ Ние се възползваме в тази ситуация от тези изключения. Аварийно-ремонтни работи. Тези промени, които се постановиха да вършим в плановата документи във връзка с дъжодваната канализация, забавиха отново споделям огромна част от дейностите.”, съобщи тя.
Строеж на плажа разбуни духовете в Каварна От Министерството на туризма оповестиха за bTV, че стартират инспекция, резултатите се чакат най-късно на следващия ден
Областната администрация е на друго мнение. „ Дейностите, които са свързани с прокарването на каквато и да е инфраструктура като ВиК и друга се третират от законодателя като линейни обекти. Не влизат в законовата рамка и надлежно в законовото изключение”, уточни основният юрист на регионалната администрация в Добрич Георги Георгиев.

По закон кметът постанова глобите и санкцията е до 50 хиляди лв.. А за ограничение на достъпа до плажа нарушителя би трябвало да заплати сред 12 и 16 хиляди лв..

Ще наложи ли Ставрева санкция на общината? „ Като кмет на тази община не трябва да позволи никога този площад да остане във типа, в който е. Той ще бъде приключен. Има способени органи, които ще създадат своите инспекции. Ако считат, че тази преценка е погрешна най-вероятно ще има санкции”, отговори Ставрева.

Георгиев е безапелационен, че общината не си прави вменените по закон отговорности.

Строителният надзор още няма коментар по проблема. Министерството на туризма пък разгласи, че ще изпрати писмо до кмета улицата да бъде разчистена и да бъде обезпечен достъп до плажа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР