Кметът на Две могили Божидар Борисов, издигнат от ГЕРБ и

...
Кметът на Две могили Божидар Борисов, издигнат от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Тържествена сесия на Общинския съвет в Две могили

Кметът на Две могили Божидар Борисов, повдигнат от ГЕРБ и определен за трети следващ мандат, постави клетва през днешния ден. На тържественото съвещание, свикано от регионалния шеф Данаил Ковачев и на което участва и неговият заместител Георги Георгиев, в служба встъпиха и новите общински съветници и кметовете на кметства. „ Поздравления за постигнатия триумф на локалните избори. Убедете хората, че когато са дали своят вот за Вас, са били прави! Замислете се за какво сте тук и не забравяйте, че това да си кмет или общински консултант дава доста благоприятни условия, с цел да допринесете за по-доброто на следващия ден на общината. Вярвам, че всеки един от Вас може да бъде образец – с това, което е постигнал и с това, което следва да направи. Жителите на Две могили разчитат на Вас и чакат както да чуете мнението им, по този начин и да дадете способени и навременни решения на проблемите им “, сподели Ковачев. Той уточни и някои проблеми, които са присъщи за по-малките обитаеми места, като измежду тях най-отчетливо се откроява намаляващото население вследствие на миграция и предпочитание за по-добро обучение и качество на живот. „ Не се борете с вятърни мелници, а дано с общи старания да създадем по този начин, че хората да се връщат, тъй като родното място не може да бъде забравено “, съобщи в тази връзка Ковачев. Областният шеф прикани локалната власт да направи по този начин, че територията на община Две могили да е привлекателна и атрактивна за живот. Според Ковачев, с цел да може това да се случи, най-важното е управлението на Общината да резервира положителните просветителни обичаи. Той уточни още, че Две могили е един от районните водачи при по-малките общини в района. Не на последно място регионалният шеф показа, че позитивно влияние върху развиването на общината ще окаже построяването на автомагистралата сред Русе и Велико Търново, която ще минава доста покрай Две могили. Ковачев увери представителите на локалната власт, че и в бъдеще могат да разчитат на него и екипа му и благодари на всички, ангажирани в изборния развой за положителната работа и гарантирането право на избор.

Общинският кмет, общинските съветници и кметовете на обитаеми места получиха удостоверенията за своя избор от ръководителя на Общинската изборна комисия Анелия Петрова. Новоизбраният кмет на община Две могили Божидар Борисов получи алегорично ключа, огърлицата и печата на общината от краткотрайно изпълняващия длъжността кмет Георги Великов. Припомняме, че Божидар Борисов бе избран отново на втори тур, като завоюва поддръжка от над 61% от излезлите да упражнят правото си на избор. Разликата сред него и останалия втори в конкуренцията на локалните избори беше близо 25%. От своя страна Борисов благодари на всички, които са подкрепили него и екипа му. „ Уверявам Ви, че в идващите 4 години това, което говорихме по време на предизборната акция, ще бъде направено. Очаквани ни в действителност доста работа и по тази причина е належащо да бъде обединени и единни, а не да се противопоставяме един на различен. В тази връзка имам вяра, че през идващите 4 години ще успеем да надградим направеното до сегашния миг и да удовлетворим настояванията на нашите съграждани и община Две могили да си заеме мястото, което ѝ се поставя в челните места “, сподели кметът. Божидар Борисов показа, че следва осъществяване и на редица планове по европейски стратегии. Новоизбраният кмет сподели, че ще се работи и по основни за жителите на общината проблеми, измежду които са популацията на бездомните кучета и подобряването на транспортната съгласуваност. Божидар Борисов е първият кмет на Община Две могили, който е определен за трети следващ път.

Съгласно показаните и обработени протоколи на всички секционни изборни комисии стана ясно, че три партии ще имат представители в локалния парламент. Това са ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи. По 5 места получават ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, а за Движение за права и свободи жителите на общината отредиха 3 места.

След скрито гласоподаване по време на първото съвещание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински консултант Мехмед Чолаков от Движение за права и свободи, бе взето решение отпред на локалния парламент за втори следващ път да застане още веднъж той. Той получи поддръжка на 7 от 8 дали своят вот общински съветници. Чолаков е общински консултант за пети мандат и подсигурява, че ще работи за по-доброто бъдеще на жителите на общината. „ Ще работим по конституция, както се заклехме, за благоденствието на жителите на община Две могили “, добави той и бе безапелационен, че в дейностите си ще бъде целенасочен и постоянно ще бъде градивен. От страна на ГЕРБ не бе повдигнат претендент за ръководител на Общинския съвет, а от Съюз на демократичните сили желаеха сесията да се организира в петък, защото препоръчаният от тях за поста не съумя да участва на съвещанието и не можа да се закълне, заради това, че беше в болничен. Тяхното предложение бе за Румен Марков. Предложението за това изборът на ръководител да се организира в петък бе подложено на гласоподаване, само че не срещна задоволително поддръжка и надлежно бе отхвърлено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР