Кметът на Благоевград Илко Стоянов му подари българското знаме с

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов му подари българското знаме с
Коментари Харесай

Валери Маринов от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост с участие в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

Кметът на Благоевград Илко Стоянов му подари българското знаме с благопожелание за триумф

Кметът на Благоевград посрещна в кабинета си Валери Маринов, ползвател на Защитено жилище за лица с умствена назадничавост „ Струма “, преди присъединяване му в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин.

В рамките най-голямото приобщаващо спортно събитие той ще мери сили в дисциплината „ Силов трибой “.

За да поддържат Валери в постройката на Общината пристигнаха и всички ползватели, и работещи в обществената услуга. Той бе съпроводен и от персоналния си треньор Мирослав Радев, който безплатно приготвя Маринов за надпреварата.

С благопожелание за триумф кметът Илко Стоянов подари на Валери български трикольор.

„ Сигурен съм, че ще представиш Благоевград и България почтено, тъй като нееднократно си доказвал своята поредност и непримиримост. Какъвто и триумф да постигнеш в Берлин, ти за нас към този момент си победител “, съобщи кметът Стоянов.

Емилия Халилова, шеф на Дирекция „ Социална и жилищна политика “ към Община Благоевград с менче в ръка пожела на Валери да му върви по вода.

Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023 ще се проведат от 17-25 юни. В събитието ще вземат присъединяване повече от 7000 спортиста с интелектуални усложнения и техни сътрудници без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. 20 000 доброволци ще споделят насладата от присъединяване в игрите, целящи да покажат на целия свят силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастието.

Община Благоевград изрича специфични благодарности на почетния жител на Благоевград, международен първенец по канадска битка и рекордьор на Георги Гайдарджиев, който оказа цялостно подпомагане при избора на треньор на Валери!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР