Кмет на село в североизточния румънски окръг Ботошани се отървал

...
Кмет на село в североизточния румънски окръг Ботошани се отървал
Коментари Харесай

Румънски кмет се спасил от корупционно дело, прокурори го обявили за мъртъв

Кмет на село в североизточния румънски окръг Ботошани се отървал от обвинявания в злоупотреби, откакто бил разгласен за мъртъв от прокурорите, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, представен от Българска телеграфна агенция.

37-годишният Лучиан Борфотина, кмет на село Кристещ от ръководещата Социалдемократическа партия, е бил разгласен за мъртъв в публично известие на прокуратурата към съда в Ботошани. Нямаше да има нищо неправилно в това, единствено че... кметът в действителност е жив, отбелязва уеб сайтът.

Според локалното издание " Ботошани нечензурат " Лучиан Борфотина е разследван за незаконно безгрижие при осъществяване на служебните отговорности, редица злоупотреби и измами. Делото е заведено след подаването на тъжба от някогашна служителка на кметството, която била уволнена от Борфотина незабавно след встъпването му в служба. По същото дело е разследван и секретарят на кметството Богдан Петенкя.

Според известие на прокуратурата " на 30.09.2019 година е разпоредено преустановяване на делото (...) поради настъпила гибел на причинителя ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР