Китайският производител продава повече устройства на крайни клиентиСмартфоните Honor, достъпни

...
Китайският производител продава повече устройства на крайни клиентиСмартфоните Honor, достъпни
Коментари Харесай

Официално: Huawei задмина Apple при смартфоните

Китайският производител продава повече устройства на крайни клиенти

Смартфоните Honor, налични на 70 пазара по света, изкачиха Huawei на второ място

Предварителните информации, че Huawei ще изпревари Apple по продажби на смарт телефони, се потвърдиха от формалния отчет на Gartner за второто тримесечие, в което международният пазар бележи растеж от 2% , достигайки 374 млн . броя.

За първи път Huawei заема второ място по продажби на смарт телефони на крайни консуматори, а Apple отстъпва на трета позиция. По-рано проучвания на други анализатори също дадоха преимущество на Huawei пред Apple през второто тримесечие, само че в броя на доставените на пазара смарт телефони, а не в продажбите на крайни консуматори.

Китайският производител е нараснал продажбите на смарт телефони в интервала април-юни с 38,6%. Един от основните фактори за напредък са смарт телефоните под марката Honor, които са налични на 70 пазара по света, отбелязва Gartner.
още по тематиката
„ Huawei продължава да внедрява новаторски функционалности в своите смарт телефони и уголемява асортимента си от устройства, обхващайки от ден на ден потребителски сегменти ”, разясняват анализаторите. Според Gartner, в интервала април-юни 2018 година компанията е продала близо 50 млн. смарт телефона, по отношение на 36 млн. за същия интервал на предходната година.

Лидер по продажби продължава да бъде Samsung, само че търсенето на устройства  корейския бранд отслабва. През второто тримесечие компанията е продала 72,3 млн. устройства, или с 12,7% по-малко по отношение на интервала април-юни 2017 година, когато продажбите й възлизаха на 82,86 млн. броя.

Samsung страда от забавените темпове на международния пазар за смарт телефони и възходящата конкуренция от страна на китайските производители. В същото време намаляващите цени на флагманските смарт телефони на Samsung се отразяват отрицателно на рентабилността на компанията.

Apple, въпреки това, поддържа равнището си от предходната година. Продажбите на iPhone през тримесечието са нарастнали едвам с 0,9% до 44,7 млн. броя. Търсенето на флагмана iPhone X е почнало да се забавя доста по-рано, спрямо предходните модели, което се изяснява от Gartner с възходящите упования на потребителите към iPhone и конкурентния напън от страна на китайските производители.

Xiaomi, да вземем за пример, усилва продажбите си на смарт телефони от 21 до 33 млн. броя – резултат, който нарежда компанията на четвърто място в света с пазарен дял от 8,8%. В топ 5 намира място още един китайски бранд – Oppo, който е продал 28,5 млн. устройства през второто тримесечие и има дял от 7,6%.

Докладът на Gartner хвърля светлина и върху разположението на силите при мобилните платформи. Android усилва преднината си по отношение на iOS – в интервала април-юни делът на „ гугълфоните ” от голям брой разнообразни производители е достигнал 88%, по отношение на 11,9% за iOS устройствата на Apple.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР