Китайският министър на външните работи Ван И заяви, че Китай

...
Китайският министър на външните работи Ван И заяви, че Китай
Коментари Харесай

Китайски министър на среща с Лавров. Какви са интересите на Русия

Китайският министър на външните работи Ван И съобщи, че Китай има подготвеност за работа с Русия за образуването на многополюсен свят. Министърът е  на посещаване в Москва, съобщи ТАСС.

В първия ден от визитата си Ван беседва с съветския си сътрудник Сергей Лавров. По време на срещата Ван акцентира, че Китай и Русия носят особена отговорност за поддържането на международната непоклатимост. Ван посочи и, че двете страни водят самостоятелна външна политика и не сътрудничат против никого.
-->
Лавров отбеляза, че Русия и Китай сполучливо координират дейностите си със страните от групата на по този начин наречения Глобален юг.

Двамата министри " разискаха настоящото състояние на обстановката в Украйна, като отбелязаха безперспективността на опитите за урегулиране на рецесията без отчитане на ползите на Русия и още повече без нейно присъединяване ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.  

Лавров и Ван означиха близостта си в позициите им по отношение на дейностите на Съединени американски щати на интернационалната сцена, написа още в известието. 

Китайският външен министър осведоми съветския си сътрудник за диалога си със съветника по национална сигурност на Белия дом Джейк Съливан, с който се срещна в неделя в Малта.  

" Страните обмениха задълбочени отзиви за съдействието в Организация на обединените нации, в това число по въпроса за промяната на Съвета за сигурност. Те означиха смисъла на по-нататъшното задълбочаване на ефикасната съгласуваност в границите на ШОС и БРИКС ", написа още съветското дипломатическо ведомство.

Лавров показа пред Ван и главните резултати от формалното посещаване на севернокорейския водач Ким Чен-ун в Русия, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР