Китайският милиардер ще учи студентите на устойчиво земеделие и производство

...
Китайският милиардер ще учи студентите на устойчиво земеделие и производство
Коментари Харесай

Джак Ма, създателят на Alibaba ще преподава в Токийския колеж в Япония

Китайският милиардер ще учи студентите на стабилно земеделие и произвеждане на храни

Емил Василев преди 58 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 19:51 | 29.04.2023

5 електрички, които са въздух под налягане, и други 5, които си костват всеки евроцент

АвтомобилиИван Давидов - 21:14 | 30.04.2023

10 „ японки “, които комбинират мощ и надеждност като никой различен

IT НовиниДаниел Маринов - 17:34 | 29.04.2023

Да си напомним странния опит, в който 20 деца бяха оставени сами в две къщи

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Джак Ма, съосновател на мултинационалната софтуерна компания Alibaba отбелязва завръщането си към преподавателската си активност като гостуващ професор в Токийския лицей в Япония, заяви Business Insider. Това е първата обществена роля на Ма, откакто той изчезна от светлините на прожекторите през 2020 година.

Някога най-богатият човек в Китай, Джак Ма има непретенциозно начало и работи като учител по британски език в продължение на няколко години, преди да стане съосновател на Alibaba. Китайската компания стартира активността си като пазар за търговия сред компании, само че се диверсифицира доста и в този момент предлага услуги в региона на електронните заплащания, като търсачка за извършване на покупки, както и облачни услуги.

Неотдавна основният изпълнителен шеф на компанията разгласи стартирането на съперник на ChatGPT – „ Tongyi Qianwen “, чатбот с изкуствен интелект, който работи както на британски, по този начин и на китайски език. Дори когато Alibaba пораства, най-популярното лице измежду съоснователите ѝ, Ма, липсва.

Защо Джак Ма се покри

Още през май 2019 година Джак Ма реши да се отдръпна от управническите си отговорности в Alibaba Group и даже разгласи желанието си да се върне към преподаването. През септември 2019 година той беше сменен от Даниел Джан като основен изпълнителен шеф, а съоснователят реши да се концентрира върху филантропията и образованието.

Повече от година по-късно, през октомври 2020 година, Джак Ма изнесе тирада, в която разкритикува финансовата регулаторна система в Китай. Коментарът му, че китайските банки работят с нрав на „ заложна къща “, разгневи китайските управляващи, а първичното обществено предложение (IPO) на неговата финтех компания AntGroup беше прекъснато дни по-късно.

Цената на акциите на Alibaba се срина с над 70% от пика си през 2020 година, а благосъстоянието му се сви на половина. Изведнъж Ма, който правеше многочислени обществени изяви даже и след отдръпването си от Alibaba, ненадейно изчезна от радара, предизвиквайки въпроси за местонахождението му.

През ноември предходната година Ма посети Япония, само че беше забелязан в частни кръгове. По-рано през януари той беше видян в Тайланд, а по-късно в Хонконг. През март той посети учебното заведение, което е основал в родния си град Ханджоу в Източен Китай, а по-късно беше назначен за почетен професор от Университета на Хонконг се споделя в отчет на Business Insider.

Сега се чака 58-годишният милиардер да стартира нов стадий от живота си като гостуващ професор в Токийския лицей, който се ръководи от Токийския университет. В известие на колежа се споделя, че той ще организира проучвания в региона на устойчивото земеделие и производството на храни и „ ще споделя своя богат опит и пионерски познания в региона на предприемачеството, корпоративния мениджмънт и нововъведенията “ по време на семинарите в колежа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР