Китайските военни самолети и кораби все още са във водите

...
Китайските военни самолети и кораби все още са във водите
Коментари Харесай

Китай не изтегля самолетите и корабите си и след края на ученията около Тайван

Китайските военни самолети и кораби към момента са във водите към Тайван. За това предизвести министерството на защитата на острова през днешния ден - ден след края на оповестява " Ройтерс ".

Президентът на Тайван Цай Инуън разкритикува Китай за " безотговорното " му държание.

Пекин стартира тридневните учения в събота, откакто президентът на Тайван Цай Инуън се срещна с ръководителя на К в Лос Анджелис.

Китай смята демократично управлявания остров за своя територия и в никакъв случай не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да го сложи под собствен надзор. От своя страна, държавното управление на Тайван изрично възразява против претенциите на Пекин.

Въпреки че нощес Китай разгласи, че ученията са завършили, Министерството на защитата на Тайван заяви, че са засечени девет китайски кораба и 26 самолета, в това число изтребители J-16 и Су-30, извършващи патрули за бойна подготвеност към острова рано тази заран.
 Китай тренира обсада на Тайван по въздух и море
Китай тренира обсада на Тайван по въздух и море

В последния, трети ден от военните учения на Пекин

От ведомството показват, че тайванските военновъздушни и военноморски сили и наземните ракетни екипажи наблюдават от близко обстановката и имат подготвеност за реакция.

Въпреки че държавното управление на Тайван неведнъж осъди ученията, то посочи, че няма да предизвиква провокации и ескалация на напрежението.

Във Facebook Цай акцентира, че като президент " съставлявам моята страна пред света " и нейните визити в чужбина, в това число визитите ѝ в Съединените щати, не са неотдавна и това е, което чака тайванският народ.

" Китай обаче се възползва от това, с цел да стартира военни учения, причинявайки неустойчивост в Тайван и района. Това не е отговорно отношение за огромна страна в района ", безапелационна е тя.
 Китай симулира удар по Тайван
Китай симулира удар по Тайван

По време на втория ден от военните си учения към острова

Китай симулирапо време на ученията, като в маневрите взеха присъединяване десетки изтребители и бомбардировачи.

Министерството на защитата на Тайван заяви, че през днешния ден 91 китайски военни самолета са направили задачи към острова.

Официалната централна новинарска организация на Тайван съобщи, че това е връх, макар че военното ведомстно посочи, че не може да ревизира дали това е по този начин.

Министерството разгласява карта, показваща, че през днешния ден китайски самолети са пресекли междинната линия на Тайванския пролив , която служи като неофициална граница сред двете страни.
 Бившият тайвански президент: Тайван би трябвало да избират сред мир и война
Бившият тайвански президент: Тайван би трябвало да избират сред мир и война

Партията му ще заложи на мира на изборите през януари догодина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР