Китайските мобилни оператори China Telecom и China Unicom, както и

...
Китайските мобилни оператори China Telecom и China Unicom, както и
Коментари Харесай

Китай представи цифров портфейл в SIM карта

Китайските мобилни оператори China Telecom и China Unicom, както и Bank of China, показаха хардуерна версия на цифровия юан – платежната услуга e-CNY, основана на SIM карта. Цифровият портфейл ще бъде опция на съществуващите приложения за мобилни заплащания. e-CNY ще обезпечава заплащания в метрото и на други места, даже в случай че смарт телефонът не е обвързван с интернет или е с изтощена батерия.

Портфейлът e-CNY бе един от основните артикули, разпространявани на Китайския конгрес за цифрови финанси 2023. Двата телекомуникационни оператора и Bank of China подчертаха, че портфейлът, основан на SIM карта, разрешава заплащане без интернет връзка и даже без зареждане от батерия.

Специалната SIM карта беше показана на пазара през месец юли от Bank of China и двата китайски мобилни оператора. Приложението бе тествано в няколко потребителски сюжета, в това число в метрото и университетите, както и в няколко китайски града. Например на метростанциите в Циндао (в източната част на провинция Шандун) и Суджоу (в провинция Дзянсу) хората с електронни портфейли e-CNY и SIM карти могат да заплащат за билети в метрото, като просто допират турникета със смарт телефона си.

Други финтех оферти, показани на събитието, включваха артикул за смарт контракт в цифрови юани, както и решения за трансгранични заплащания с e-CNY.

Bank of China съобщи, че портфейлът e-CNY има редица преимущества, в това число нараснала сигурност, надеждност и улеснение. Клиентите могат да правят заплащания когато и да е и на всички места, което понижава разноските и покачва гъвкавостта на потреблението на e-CNY, се споделя в изказването на банката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР