Китайските магазини с над 20% намалиха цените на iPhone 8,

...
Китайските магазини с над 20% намалиха цените на iPhone 8,
Коментари Харесай

Apple отчаяно се опитва да спаси продажбите на iPhone

Китайските магазини с над 20% понижиха цените на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone XR. Така да вземем за пример. iPhone 8 в магазините JD.com и Suning в този момент костват 3999 ($590) вместо 4799 ($708) китайски юана .

Предполага се, че това толкоз мощно намаляване на цените е инициирано от компанията Apple, с цел да се спасят продажбите на фирмените смарт телефони в Китай. Да си напомним, че в самото начало на месец януари Тим Кук изпрати отворено писмо до вложителите, с което заяви, че приходът на компанията е намалял, заради внезапния и непредвиден спад на продажбите на iPhone в Китай. Основната причина са слабите продажби на iPhone.

Тим Кук сподели, че изключително зле е ситуацията в Китай, заради разразилата се комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай и създалата се по този метод икономическа конюнктура. Но Apple се надява да ускори своето наличие в Китай. Тази информация взриви всички пазари. За броени часове акциите на Apple паднаха със 7%. С това автоматизирано спадна и пазарната капитализация на корпорацията с към $55 милиарда. Това е тежък удар за американския софтуерен колос.

Акциите на Apple поевтиняха с съвсем 10 % и вложителите имат намерение да съдят компанията.

В началото на годината Apple към този момент е на пето място по капитализация, като отстъпи лидерската позиция на Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi.

През месец февруари Китай чества Нова година и тези отстъпки могат да привлекат нови купувачи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР