Китайските автопроизводители отдавна оборудват своите машини с активни системи за

...
Китайските автопроизводители отдавна оборудват своите машини с активни системи за
Коментари Харесай

Електромобилите на XPeng могат да активират автопилот само на избрани пътища в Пекин

Китайските автопроизводители от дълго време оборудват своите машини с дейни системи за подкрепяне на лидера, които при избрани условия могат да поемат забележителна част от функционалностите за ръководство на транспортното средство. Местните управляващи последователно разрешават потреблението на тези технологии по публичните пътища. XPeng неотдавна си обезпечи правото да употребява непълен автопилот на определени пътища в китайската столица.

Според CNBC, базирайки се на изказванията на китайската компания, XPeng има право да задейства тези функционалности на околовръстните пътища към центъра на Пекин, както и на основните скоростни пътища на столицата. Засега не се приказва за цялостен достъп до потреблението на автопилота XPeng по всички улици на Пекин.

От март тези функционалности са налични за потребителите на колите XPeng в Шанхай, като преди този момент бяха налични за жителите и посетителите на Шенжен и Гуанджоу. Тази година XPeng има намерение да разшири обсега на функционалностите на комплекса XNGP в други градове на Китай. Собствениците на някои модели електрически автомобили XPeng, които са платили за тази алтернатива, имат достъп до обособени електронни асистенти.

Софтуерът разрешава на колите независимо да минават през кръстовища и да вършат завои на тях. Представители на XPeng споделиха в неотдавнашен тримесечен доклад, че технологиите за автопилот генерират огромен интерес от страна на клиентите на компанията. Този китайски авто производител разчита на платформата NVIDIA за създаване на сходни технологии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР