Китайски милиардер, който искал да построи конферентен център на ООН

...
Китайски милиардер, който искал да построи конферентен център на ООН
Коментари Харесай

Китайски милиардер подкупвал служители на ООН, беше признат за виновен

Китайски милиардер, който желал да построи конферентен център на Организация на обединените нации в Макао, беше приет за отговорен от съд в Ню Йорк за подкупване на чиновници на международната организация, заяви Асошиейтед прес. Обвинението показа пред съда доказателства, че 69-годишният Нгъ Лап Сен е дал сред 2010 и 2015 година стотици хиляди долари подкупи на двама посланици в Организация на обединените нации, с цел да поддържат плана му за изграждане на конферентния център, където си е правил сметката десетки хиляди хора да харчат пари в негов хотел и търговски център. Присъдата ще бъде оповестена по-късно, осведоми ДАРИК.

Обвиняемият е бил арестуван през септември 2015 година по обвиняване, че е желал да внесе незаконно в Съединени американски щати 4,5 милиона $ в брой. По-късно той е бил упрекнат, че е дал 500 хиляди $ рушвет на ръководителя на 68-мата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, някогашния представител на Антигуа и Барбуда Джон Аш против подпомагане за построяването на обекта. Аш, против който също бе предявено обвиняване, умря през юни предходната година.

Другият чиновник, корумпиран от китайския магнат, е посланикът на Доминиканската република Франсис Лоренсо, който беше приет за отговорен, само че пуснат на независимост под гаранция до разгласяването на присъдата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР