Китайска компания, с връзки с армията и разузнаването на страната,

...
Китайска компания, с връзки с армията и разузнаването на страната,
Коментари Харесай

Китайска компания е събирала личните данни на милиони хора по света

Китайска компания, с връзки с армията и разузнаването на страната, е събирала непозволено голяма база данни, съдържаща подробната персонална информация на милиони хора по света, в това число известни и авторитетни персони, осведоми "Монитор ", цитирайки "Гардиън ".

По данни на изданието, до открието се е стигнало, откакто от основаната в Шънджън компания "Джънхуа Дейта " са изтекли данните на 2,4 милиона души, в това число на повече от 35 000 австралийци. Информацията включва дати на раждане, адреси, фамилно състояние, фотоси, профили в обществени мрежи и други, а клиенти на компанията са китайската войска и Китайската комунистическа партия.

Както акцентира един анализатор през "Гардиън ", базата данни съставлява "Кембридж Аналитика на стероиди ", като се има поради абсурда с приключването на персонални данни от "Фейсбук " профили по време на президенстската акция в Съединени американски щати преди изборите през 2016 година.

На нея попада инцидентно американския академик Кристофър Болдинг, след което той споделя информацията с компанията Internet 2.0 - консултантска компания в областта на киберсигурността в Канбера, чиито клиенти са държавните управления на Съединени американски щати и Австралия.

Internet 2.0 разгласи, че е съумяла да възвърне информацията за към 250 000 души от изтеклата база данни, в това число за 52 000 американци, 35 000 австралийци и близо 10 000 британци. Сред тях са и политици, в това число министър председателите Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и Скот Морисън, техни родственици, а също по този начин кралски особи, висши военни и известни персони.

Представител на Джънхуа Дейта обаче отхвръля пред "Гардиън " истинността на информацията за сходен теч на данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР