Китай възнамерява да установи от 16-и до 18 април забранена

...
Китай възнамерява да установи от 16-и до 18 април забранена
Коментари Харесай

Ройтерс: Китай ще установи зона, забранена за полети северно от Тайван

Китай има намерение да откри от 16-и до 18 април неразрешена за полети зона северно от Тайван, оповестиха осведомени, представени от Ройтерс.

Източниците на организацията, които са отвън Китай и пожелават да останат анонимни, показаха, че възбраната ще засегне северния регион за полетна информация (РПИ) на Тайван, и прибавиха, че повода за въвеждането на рестриктивните мерки е незнайна.

Засега няма коментар от външните министерства в Пекин и Тайпе.

Неотдавнашните военновъздушни и военноморски учения на Китай, при които бе отработено обграждане на Тайван, бяха за отправяне на " съществено предизвестие " от страна на Пекин към представителите на самоуправляващия се остров и техните задгранични поддръжници, сподели през днешния ден представител на Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Приключилите в понеделник тридневни широкомащабни военни маневри са в отговор на срещата, която се организира предходната седмица в Калифорния сред тайванската президентка Цай Ингвен и ръководителя на Камарата на представителите на на американския Конгрес Кевин Маккарти.

Срещата се състоя макар предизвестията на Китай, че ще има съществени последствия, в случай че тя бъде осъществена. С визитата си в Съединени американски щати Цай приключи обиколката си в чужбина, напомня организацията.

" Неотдавна китайската войска провежда и организира серия от контрамерки в Тайванския проток и във водите към него, с цел да насочи съществено предизвестие против заговора и провокациите на тайвански сепаратисти и задгранични сили ", сподели говорителката на Бюрото по въпросите на Тайван към китайското държавно управление Чжу Фънлян. " Това е нужен ход за отбраната на националния суверенитет и териториална целокупност ", добави тя.    

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР