Китай ще забрани караоке песни, за които сметне, че застрашават

...
Китай ще забрани караоке песни, за които сметне, че застрашават
Коментари Харесай

Китай ще забранява караоке песни

Китай ще забрани караоке песни, за които сметне, че „ заплашват националната сигурност “ в опит на държавните контролни органи за по-добро наблюдаване на известните зали за караоке, съобщи Агенция Франс Прес.

Министерството на културата и туризма разгласи, че прави черен лист от неразрешени песни с „ нелегално наличие “, което заплашва националната сигурност и единение, подстрекава етническа ненавист или разпространява култове, хазарт и закононарушения.

Китай постоянно отстранява песни, считани за „ политически неточни “ от локалните музикални стрийминг услуги, отбелязва Агенция Франс Прес.

Министерството не изясни в известието си по какъв начин песни могат да застрашат националната сигурност, нито разкри наличието на черния лист.

Новите правила, които влизат в действие от 1 октомври изискват от доставчиците на караоке наличие да извършат одит на каталозите си.

Освен това министерството може да сътвори група от специалисти на централно равнище за обзор на песните.

„ Тъй като има съвсем 50 000 караоке и други обекти за занимания в цялата страна, контролът и използването на закона е мъчно “, споделил пред формалната китайска организация Синхуа чиновник на министерството, поискал анонимност.

„ Обичайната библиотека на система в караоке зала може да има 100 000 песни и може да се окаже мъчно за операторите им да разпознават противозаконните песни “, добавил той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР