Китай ще положи конкретни усилия за политическо решение на украинската

...
Китай ще положи конкретни усилия за политическо решение на украинската
Коментари Харесай

Китай продължава да търси политическо решение на украинската криза

Китай ще постави съответни старания за политическо решение на украинската рецесия. Това съобщи специфичният делегат Ли Хуей, представен от Ройтерс.

Китай постоянно се е придържал към справедлива и обективна позиция във връзка с Украйна, упорствал е за мир и е насърчавал договарянията, уточни Ли пред съветския външен министър Сергей Лавров.

Ли Хуей, специфичният представител на Китай по евразийските въпроси и някогашен дипломат в Русия, организира срещи и диалози с Лавров и заместник-министрите на външните работи Андрей Руденкон и Михаил Галузин. Двете страни обмениха отзиви по отношение на връзките сред Китай и Русия и политическото споразумяване на украинската рецесия.
 Си Дзинпин изпраща емисари в Украйна
Си Дзинпин изпраща емисари в Украйна

Той беседва по телефона със Зеленски

Те се съгласиха, че неотдавнашното Си Дзинпин в Русия в допълнение задълбочи политическото взаимно доверие.

Посещението на Ли в Русия бе последната спирка от обиколката му в доста страни, която Пекин разгласи, че има за цел да разиска политическо споразумяване " на рецесията в Украйна. По думите на Ли Хуей Китай ще ускори обмена и разговора с всички страни, в това число Русия.

Китай постоянно е следвал задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации, придържал се е към справедлива и обективна позиция, интензивно е убеждавал мира и предизвиква договарянията, решавал е личната си позиция съгласно достолепията на самия въпрос и постоянно е стоял твърдо на страната на мир и разговор, акцентира специфичният делегат.
 Китай изпраща специфичен делегат в Украйна и Русия като част от мирните старания
Китай изпраща специфичен делегат в Украйна и Русия като част от мирните старания

Целта е той да помогне за реализиране на политическо споразумяване на украинската криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР