Китай отказа днес да поздрави Джо Байдън като победител в

...
Китай отказа днес да поздрави Джо Байдън като победител в
Коментари Харесай

Русия и Китай обясниха защо още не са поздравили Байдън

Китай отхвърли през днешния ден да поздрави Джо Байдън като победител в президентските избори в Съединени американски щати, като съобщи, че резултатът от гласуването към момента следва да бъде избран, съобщи "Франс прес ".

Въпреки че настоящият президент Доналд Тръмп към момента не е признал загубата си и заведе няколко правосъдни каузи, доста международни водачи поздравиха Байдън и неговия вицепрезидент Камала Харис, откакто демократите бяха оповестени за спечелили през уикенда и избухнаха спонтанни тържества в американските градове.

Четирите години на Тръмп в Белия дом бяха белязани от скъпа комерсиална война и все по-ледени връзки с Китай, като двете сили влязоха в спор в области от кой носи виновността за COVID-19 пандемията до отношението на Пекин към човешките права в Синцзян и Хонконг.

Китай - измежду няколко огромни страни, в това число Русия и Мексико, които не са поздравили новоизбрания президент - съобщи през днешния ден, че "е забелязал, че господин Байдън е оповестил, че е победител в изборите ".

"Нашето схващане е, че резултатът от изборите ще бъде избран в сходство със законите и процедурите на Съединени американски щати ", разяснява представителят на китайското външно министерство на постоянен брифинг.

След като отхвърли да признае успеха на Байдън макар многократните въпроси на кореспонденти, представителят означи: "Надяваме се, че новото държавно управление на Съединени американски щати може да се срещне с Китай по средата ".

Тръмп отхвърли да признае провалянето си, като се оплака в "Туитър " през вчерашния ден: "Откога негодните медии дефинират кой ще бъде идващият ни президент? "

Междувременно, прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков изясни за какво съветският държавен глава Владимир Путин не поздравява Джо Байдън с избирането му за президент на Съединени американски щати.

"Предвиждайки вашия вероятен въпрос по отношение на поздравлението на Путин към определения президент на Съединени американски щати, считаме за вярно да изчакаме формалното обобщаване на резултатите от изборите ", сподели Песков.

Той също по този начин изясни за какво Путин поздрави Доналд Тръмп за избора му през 2016 година незабавно след изборите, до момента в който Байдън - не.

"Разликата е напълно явна. Виждате, че предстоят избрани законови процедури, които бяха обявени от настоящия президент, тъй че обстановката е друга. Затова считаме за вярно въпреки всичко да изчакаме формалното известие ", означи той.

Песков увери, че Русия е подготвена да работи с всеки президент на Съединени американски щати, определен от американците.

По-рано претендентът на демократите Джо Байдън разгласи успеха си на президентските избори в Съединени американски щати и се обърна към американската нация.

Действащият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се зачуди за какво американските медии прогласяват съперника му Джо Байдън за определен държавен глава след последните избори. Ръководителят на Белия дом акцентира, че по време на гласуването са регистрирани нарушавания, което значи, че "изборите към момента надалеч не са завършили ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР