Китай отхвърли като "буламач от лъжи" възпламенителна статия на директора

...
Китай отхвърли като "буламач от лъжи" възпламенителна статия на директора
Коментари Харесай

Китай обвини в "буламач от лъжи" шефа на разузнаването на САЩ

Китай отхвърли като "буламач от неистини " възпламенителна публикация на шефа на разузнаването на Съединени американски щати, който дефинира Китай като най-голямата опасност за демокрацията и свободата от Втората международна война насам.

В публикация във в. "Уолстрийт джърнъл " шефът на американското разузнаване Джон Ратклиф написа, че Китай се стреми към международно владичество и че Съединени американски щати би трябвало да се приготвят за "период на борба с отворен край ".

Въпреки че специфичните служби в исторически проект са приоритизирали опасенията по отношение на Русия и битката с тероризма, Китай би трябвало да бъде главният фокус на националната сигурност на Съединени американски щати, предизвести той, като Пекин представлявал "най-голямата опасност за Америка през днешния ден и най-голямата опасност за демокрацията и свободата в международен мащаб от Втората международна война ".

Ратклиф показва, че Китай "редовно " провежда интервенции за въздействие на американска територия и е таргетирал членове на Конгреса на Съединени американски щати с периодичност шест пъти по-голяма от тази на Русия и 12 пъти повече от тази на Иран.

Той също по този начин упрекна Китай в кражба на американски технологии за поддържане на голямата рационализация на Народната освободителна войска от страна на китайския президент Си Цзинпин.

На постоянна конференция през днешния ден говорителката на китайското външно министерство акцентира, че публикацията била "просто сензационно заглавие " и не показвала никакви действителни доказателства. "Той просто продължи и повтори това, което съгласно мен е следващият бълвоч от неистини ", настоя тя.

"Надяваме се, че американските политици ще зачитат обстоятелствата, ще спрат да вършат и продават подправени вести, ще спрат да измислят и популяризират политически вируси и неистини и ще спрат да повреждат китайско-американските връзки, в противоположен случай това единствено ще навреди още повече на доверието в Съединени американски щати ", разяснява още говорителката.

По-рано представител на китайското посолство в Съединени американски щати съобщи пред "Ройтерс ", че мненията на Ратклиф са "изкривяващи обстоятелствата ", лицемерни и са посочили "здраво одобреното мислене от епохата на Студената война и идеологическите предубеждения на някои хора от американската страна ".

Ратклиф упрекна Пекин, че има намерение да "доминира над Съединени американски щати и останалата част на планетата стопански, военно и софтуерно " посредством стопански шпионаж, който той назова "ограбване, прекопирване и заменяне ".

"Китай ограбва американски компании от тяхна интелектуална благосъстоятелност, възпроизвежда технологията и по-късно замества американските компании на международния пазар ", написа той.

Ратклиф също по този начин излезе с изказвания, в това число, че Китай е направил човешки тествания върху военнослужещи от Народната освободителна войска "с вярата да развие бойци с биологично усъвършенствани качества ", без да дава повече детайлности.

В публикацията Ратклиф акцентира, че на света се предлага избор сред "две изцяло несъвместими идеологии ".

"Не бива да допускаме, че напъните на Пекин да върне света назад в мрака ще се провалят единствено тъй като силите на положителното са триумфирали и преди в съвремената ера. Китай счита, че международният ред без него на върха е историческо отклоняване.

Целта му е да промени това и да обърне разпространяването на свободата по света ", упорства шефът на американското разузнаване.

Мнението на Ратклиф, някогашен конгресмен от Републиканската партия в щата Тексас, назначен за началник на разузнаването през май, е последният залп в продължаващия американско-китайски спор, който Китай се надява да се успокои, откакто Джо Байдън встъпи в служба през януари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР