Китай е изправен пред втора потенциална вълна на зараза с

...
Китай е изправен пред втора потенциална вълна на зараза с
Коментари Харесай

Топ китайски експерт предупреди за потенциална втора вълна от Covid-19

Китай е изправен пред втора евентуална вълна на болест с ковид поради неналичието на имунитет измежду китайците. Това предизвестие насочи топ специалистът Чжун Наншан, представен от Агенция Франс Прес.

Азиатската страна като цяло забави разпространяването на вируса, откакто за няколко месеца наложи обсада и ограничи придвижването из страната. Но в това време опасенията от втора вълна се усилват след появяването на нови огнища в североизточни провинции и в град Ухан.

" Повечето...китайци сега към момента са податливи на болестта с Covid-19 поради липса на имунитет ", акцентира пред Си Ен Ен китайският епидемиолог, който е част от щаба за отговор против болестта.

" Изправени сме пред огромно предизвикателство. Мисля, че сега не е по-добре спрямо другите страни ", добави той.

Чжун Наншан, който оказа помощ за разкриването на мащаба на епидемията от тежкия изострен респираторен синдром (SARS) през 2003 година, също означи, че управляващите в Ухан са занижили случаите на инфектирани с ковид в първите дни на болестта.

" Тогава на локалните управляващи не им харесваше да споделят истината ", продължи Чжун, който беше част от екип от специалисти, изпратени в Ухан да проверяват епидемията.

" Не повярвах на този резултат (броя на доказаните случаи), тъй че аз продължих да упорствам, би трябвало да ми дадете същинските цифри ", изясни епидемиологът. Но той има вяра, че оповестената информация след блокирането на Ухан в края на януари и откакто централното държавно управление пое надзор е вярна.

Според него създаването на " съвършената " ваксина срещу болестта, която съгласно Световната здравна организация може в никакъв случай да не изчезне, може да отнеме " години ".

В Китай оповестиха за пет нови случая на инфектирани с ковид, което е спад спрямо 8 ден по-рано. Националната здравна комисия посочи, че два от петте случая са импортирани от чужбина. Трите случая в страната са в североизточния китайски град Джилин. Общо в Китай инфектираните са 82 947, а умрелите са 4634. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР