Киселините – всеки рано или късно се сблъсква с тях.

...
Киселините – всеки рано или късно се сблъсква с тях.
Коментари Харесай

Храни, които повишават киселинността на стомаха

Киселините – всеки рано или късно се сблъсква с тях. Някои единствено еднократно, а при други те могат да бъдат провокирани от съвсем всичко. Освен неприятни киселините могат да бъдат и доста мъчителни и да провокират тежко повръщане. В случай че и вие сте от страдащите от тях, има съответни ограничения, които би трябвало да вземете.

На първо място, би трябвало да се научите да познавате тялото си и да слушате какво ви споделя то – кои храни му понасят и кои – не. Има обаче няколко съществени правила, които са годни за всеки, който постоянно страда от киселини.

Не на изобилното хранене

Трябва да избягвате изобилното хранене. Често и по малко е повсеместен съвет, който е изключително годен за тези, които постоянно имат нараснала киселинност в стомаха. Големи порции храна би трябвало да избягвате изключително преди лягане, тъй като позицията, в която спите, ще провокира киселините сигурно. Причината е, че стомахът ви на процедура е напълно цялостен, което затруднява храносмилането и разрешава на стомашните сокове да се върнат назад – нещо, което не би трябвало да се случва, когато храносмилателната ви система е здрава.

Без мазни храни

 Мазните храни за неразрешени при киселини

Трябва да избягвате и мазните храни. Те остават в стомаха ни за дълго, което затруднява храносмилането. Освен тях цитрусите също не са целесъобразни. Те покачват киселинността в стомаха в допълнение – нещо, което не желаете да се случва, когато по този начин или другояче страдате от киселини.

Никакви мощни подправки

При рефлуксната болест безусловно неразрешени са всевъзможни мощни подправки – черният пипер и чесънът въздействат най-зле, пикантните храни също не са целесъобразни.

Забранени храни при киселини

 Забранени храни при киселини

Киселинността в стомаха покачват още и шоколадът, кафето, чаят, газираните питиета (без газираната вода, която облекчава киселините), ментата, доматите, алкохолът – изключително аленото вино.

Това обаче са единствено насоки – не всяка от тези храни наложително ще повлияе зле на вас, до момента в който други, които са целесъобразни за рефлукс, могат да ви се отразят зле. Част от храните, които могат да засилят признаците, са още ябълките, лукът, марулите и чушките.

Опитайте се да следвате тези препоръки, като обръщате внимание коя храна по какъв начин ви работи самостоятелно. Ако установите, че киселините се ускоряват от съответен артикул, който не сме изброили – избягвайте го. Ако различен, за който сме ви споделили, не утежнява признаците – можете да го хапвате без терзания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР