Кирил Петков, Димитър Ковачевски, Еди Рама и Александър Вучич са

...
Кирил Петков, Димитър Ковачевски, Еди Рама и Александър Вучич са
Коментари Харесай

Ковачевски размаха пръст на Киро, за малко да го ошамари! И Вебер му скочи: Страхливец!

Кирил Петков, Димитър Ковачевски, Еди Рама и Александър Вучич са в Брюксел за срещата на Европейския съюз (ЕС) – Западните Балкани.

Преди започването на срещата, по време на снимането на протоколни фрагменти, камерата е запечатала любопитен миг, в който македонецът разпалено се кара на българина и му размахва пръст, написа Трибюн бг.

Кирил Петков единствено поклаща глава.

Именно поради нерешителността на Кирил Петков френското предложение за Република Северна Македония (РСМ) към момента не е гласувано от Министерски съвет. Вместо това той желае Народното събрание да реши и да носи цялата отговорност.

Френското решение на процедура би дало „ зелена светлина “ на районен съд Македония и Албания за влизане в Европейски Съюз.

Предложението на френското председателство е недопустимо в този вид за Република Северна Македония. Това съобщи министър председателят Димитър Ковачевски на конференция след срещата на върха Западни Балкани – Европейски съюз в Брюксел.

Ковачевски сложи своите условия за задоволително предложение за започване на договаряния – ясна дефиниция за македонския език в Преговорната рамка, историческите въпроси да не са критерии, а договарянията за еврочленство да стартират преди смяната в Конституцията за включване на българи, хървати и черногорци в преамбюла.

Председателят на ЕНП изрази отчаяние от министър председателят в оставка Кирил Петков. Поводът е отхвърли на министър-председателят да внесе в Народното събрание френското предложение за Северна Македония и Албания.

„ Вместо да одобри смелото предложение на Бойко Борисов, Петков избра да блокира хода на историята тъкмо както сътрудника му либерал – френския президент Макрон – направи през 2019 година “, написа във Facebook Вебер.

Той напомня, че на вчерашното държавно съвещание освен не е взето решение, само че държавното управление на Петков отхвърли да го внесе в Народното събрание тази заран, както беше препоръчано от ГЕРБ/СДС и други политически групи.

„ Тази безнаказаност прави неприятна услуга на Европа, Северна Македония и Албания. Призоваваме всички ръководещи партии да внесат предлагането в Народното събрание, с цел да бъде утвърдено колкото е допустимо по-скоро! “, добави Вебер.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР